TopDierenwinkels

Grootte

De Arabier is een van de kleinste paardenrassen. Het gewicht bedraagt meestal 450-500 kg, en een volwassen Arabier is meestal tussen de 14.2 en 15.2 hands hoog. De manen en staart zijn vol en donker in kleur. De benen van het paard zijn langer verhoudingsgewijs dan die van andere paardenrassen.

Vacht

De Arabier heeft een uniek uiterlijk. De neus is kort, de hals is lang en sierlijk, de ogen zijn groot en de koppel is fijn. Er zijn veel kleurvarianten, waaronder zwart, bont, zilver en donkerbruin. De vacht kan ook glanzen als er in wordt geborsteld.

Karakter

Arabieren zijn intelligente, energetische paarden met een krachtig karakter. Ze zijn zeer gehoorzaam en willen plezier hebben. Ze houden ervan om te lopen en te spelen, en ze hebben veel beweging nodig om gelukkig te zijn. Arabieren kunnen angstig, schichtig of onhandelbaar reageren op onbekende situaties.

Oorsprong

Het Arabische paard stamt af van wilde lichtpaarden in het Midden-Oosten die al duizenden jaren gedomesticeerd zijn. Het ras werd verfijnd door Arabische verzamelaars met behulp van oude teeltmethoden.

In de loop van de tijd is het ras verspreid door Europa, Noord-Amerika en Australië. Arabieren worden gebruikt als dressuurpaarden, springpaarden, western pleasure paarden en voor trailritten.

Levensverwachting

De gemiddelde levensverwachting van een Arabier is 20-25 jaar. Door goed voor het paard te zorgen, regelmatige beweging en een gezond dieet, kan de levensverwachting verlengd worden. Bovendien is het belangrijk om het paard regelmatig te ontwormen en reparaties uit te voeren om blessures te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *