TopDierenwinkels

York chocoladekatten zijn een klein, maar breed en energiek ras. Ze worden gezien als de meest bruisende en gewaagde aanwinsten binnen het weide scala aan kattenrassen. Hoewel het ras relatief onbekend is als vergeleken met andere meer populaire kattenrassen, is de York Chocolate Cat een leuke, lieve kleine muisjager die op zoek is naar gezelschap.

Uiterlijk & Grootte

York Chocolate

York Chocoladekatten behoren tot de rasgroep European Shorthairs. Deze katten, zoals de naam al aangeeft, zijn vrij klein, met een gewicht van 3 tot 7 pond. Ontelbare variaties zijn er met betrekking tot hun kleuren. De meest gebruikelijke kleuren zijn bruin en wit, en soms worden deze katten ook omschreven als zwart-bruin of brons-chocoladekleurig. Deze zoete katten hebben grote oren, die rechtop staan, samen met een korte snuit en geschubde ronde voeten. Hun vacht kan kort, half-lang of lang zijn afhankelijk van de onderliggende afstamming, waarbij het langere haar voorkomt bij een meer wollig type.

Karakter

York Chocoladekatten zijn gezellige en liefdevolle dieren die vaak hun minnaars willen veranderen. Ze hebben een geweldige aanwezigheid in een huishouden, dankzij hun natuurlijke speelse en avontuurlijke aard. Bovendien zijn ze zeer zelfbewust en zullen ze het meest waarschijnlijk al je bewegingen volgen. Ze staan bekend om hun luide meow, hun eindeloze energie en hun gehoorzame gedrag dankzij de strenge disciplinering die ze hebben ontvangen vanaf de momenten dat ze kittens waren.

Oorsprong

York Chocoladekatten zijn afkomstig uit Zuid-Europa, vooral in landen rondom Italië. Een Italiaanse heilige genaamd Maurelio omschreef dit ras eeuwen geleden als een waardig gezelschap, en het is nog steeds zo. De York Chocoladekatten zijn onlangs geïmporteerd naar de V.S. en hebben de afgelopen jaren veel populariteit gewonnen.

Lifespan

York Chocoladekatten hebben een gemiddelde levensverwachting van 12-15 jaar, afhankelijk van hun lichamelijke gezondheid en het dieet dat ze volgen. Dit ras is gevoelig voor allergieën en kattenkankersoorten, dus het is belangrijk om regelmatig check-ups bij een dierenarts te doen. Als je een York Chocoladekat krijgt, wees dan voorbereid op een leven lang van speelsheid, avontuur, luid mauwen en genegenheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *