TopDierenwinkels

De Ukrainian Levkoy kat is een uniek ras, dat bestaat sinds het begin van de 21e eeuw. Dit bijzondere kattenras is zowel mooi als karaktervol. Oorspronkelijk uit Oost-Europa, is deze kat in korte tijd in het hele land populair geworden – en terwijl hij nog steeds niet kan worden geregistreerd bij de Cat Fanciers’ Association, is hij een van de meest geliefde en charmante kattenrassen.

Grootte en Vacht

Ukrainian Levkoy

Ukrainian Levkoys hebben over het algemeen een gemiddelde lengte van ongeveer 25 centimeter, wat kleiner is dan de meeste andere katten. Ze hebben over het algemeen een middelmatig tot kort fel langharige vacht met volle flanken en slank lijf. De kleuren variëren van lichtbruin tot zwart.

Karakter

Deze katten zijn zeer karaktervol en bijzondere mensen, een eigenschap waar veel katteneigenaren van houden. Ze hebben een veelheid aan verschillende stemmingen, kunnen geïrriteerd raken als ze niet gekregen wat ze willen en kunnen ook buitengewoon aanhankelijk zijn als je hen verwent. Er wordt ook gezegd dat de Ukrainian Levkoy buitengewoon goed doorzie de emoties van de mensen in hun omgeving.

Oorsprong

De Ukrainian Levkoy is afkomstig uit Oost Europa en is een kruising tussen het lopende mannetjes- en poezenras uit de streek. Dit kattenras heeft veel gemeen met de katachtige internationale Oriental, maar wordt soms anders gespeld als “Lupoid”, wat letterlijk vertaalt naar “wolf-achtig”.

Leesverwachting

De gemiddelde levensverwachting van de Ukrainian Levkoy is tussen de 13 en 15 jaar. Deze katten kunnen over het algemeen een gezond leven leiden als ze een gezond, gebalanceerd dieet krijgen en worden behandeld voor parasieten en andere ziekten.

Samenvatting

Met zijn karaktervolle kleine lijf, zijn prachtige vacht, zijn liefdevolle persoonlijkheid en zijn unieke oorsprong, is de Ukrainian Levkoy kat een wonderbaarlijk kattenras. Met de juiste zorg en verzorging kan deze kat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *