TopDierenwinkels

De Turkse Van is een uniek katachtig ras dat zich onderscheidt door zijn wildachtige gelaatstrekken, robuuste bouw en een bijzondere vacht. De portretfoto’s en video’s van deze kat, waarbij ze vervaarlijk kijken maar toch lief zijn, hebben wereldwijd hun bekendheid vergroot.

Uiterlijk en karakter

Turkse Van

Voornamelijk bekend om hun vacht want deze kat heeft lange haren over het hele lichaam, met een dikkere laag op de staart. Vaak zijn Turkse Vans wit met getaande, goudbruine of rossige vlekjes. Doordat zij kleuren hebben die lijken op de sneeuw en de rotsen van hun oorspronkelijke Turkse leefomgeving, denken veel mensen dat de kat gekweekt is om eruit te zien als de natuurlijke omgeving.

Hoewel de Turkse Van een middelgrote kat is, wegen ze meer dan andere rassen van gelijke grootte. Qua karakter is deze kat energiek, speels en extreem aanhankelijk. Ze hebben ook een betrouwbare moedervleugel, waardoor ze zichzelf in moeilijke situaties voelen verdedigen. Hoewel ze op hun gemak zijn bij mensen, zijn ze geneigd om af en toe afstand te nemen.

Oorsprong

De Turkse Van komt oorspronkelijk uit Centraal-Azië, waar hij jarenlang als een uniek ras en een nationale trots is gebrouwen. Ze kunnen naar verluidt al meer dan 1000 jaar oude oude katachtige rassen in de regio voortkomen, waaronder lokale variëteiten in Armenië en Irak. Hun persoonlijke voorkomen en voortplantingsvermogen hebben ervoor gezorgd dat ze ondanks het gebied zijn overgedragen op andere continenten.

Gemiddelde levensduur

Net als alle kattensoorten kunnen Turkse Vans een leven van meerdere jaren worden. Hun gemiddelde levensduur bedraagt ​​ongeveer tien tot twaalf jaar, hoewel sommige exemplaren oudere leeftijden kunnen bereiken. Om zo’n lange levensduur te garanderen is het belangrijk dat de kat op een regelmatige basis naar de dierenarts gaat, een gezond voedingspatroon heeft en veel liefde en aandacht krijgt van hun eigenaar.

Waarom Turkse Vans?

Ondanks de aparte gelaatstrekken die de meeste mensen verleidelijk vinden, is de toegewijde, aanhankelijke persoonlijkheid van Turkse Vans waarschijnlijk hun belangrijkste pluspunt. Als je op zoek bent naar een kat met een uiterlijk waar niets bekends aan is, een kat met een grote hoeveelheid vacht en een geweldig temperament, dan is de Turkse Van de perfecte keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *