TopDierenwinkels

De Toyger is een adembenemend mooi kattenras dat lijkt op een Bengal tiger; een grote inheemse wilde kat uit Azië. Ze hebben donkerbruin lichtgevende ogen, een gespikkelde vacht en de prachtige, herkenbare chaotische lijnen. De Toyger staat bekend om zijn liefdevolle en aanhankelijke karakter. Van alle katachtigen, gaan Toyger eigenaars het meest akkoord met de uitspraak dat ze net zo gul zijn met hun liefde als met hun aandacht.

Grootte en vacht

Toyger

Toyger mannetjes kunnen tot 4-5 kg en 36 – 50 cm hoog worden met vrouwtjes die aanzienlijk kleiner zijn. De vacht van de Toyger is gemiddeld, maar harig, halflang en de textuur is gelijkmatig. De standaard basis kleur van deze katten is bruin, maar ze kunnen ook oranje, amber, buff of creme gekleurd zijn, met daarbovenop een donkerpatroon. De Toyger heeft een hogere haardichtheid als andere kattenras, waardoor die prachtige stripmotieven goed zichtbaar zijn.

Oorsprong

Hoewel de Toyger relatief nieuw is in de kattenwereld, is het belangrijk om de geschiedenis van deze gratievolle kat te begrijpen. Het kattenras werd ontwikkeld van 1982–1993 door schoonheidswedstrijden rond volwassen Bengal katten die tabby-patronen hadden, of in andere woorden “hugar tigers”. Deze hybriden werden gemengd met het dappere oog kattenras om de meest gewilde look te krijgen zoals we die nu kennen.

Karakter

Toyger zijn erg gezellig en zachtaardig; een kattenras waar je gerust as vrienden bij kunt hebben. Ze zijn intelligent, maar daarnaast actief en spelen graag met speeltjes. Omdat ze gewend zijn gerespecteerd te worden, reageren de katten niet goed op agressief gedrag bij de eigenaar. Verder hebben ze ook graag hun eigen privacy. Qua mensen, prefereren Toygers liever volwassen gezelschap boven kleine kinderen, omdat kleine kinderen een beetje te wild en druk kunnen zijn voor dit soort katten.

Levensverwachting

Toygers hebben een levensverwachting van ongeveer 12 – 15 jaar, afhankelijk van hun leefomstandigheden, voeding en algehele zorg. Hoewel Toygers erg actief en energiek zijn, hebben ze niet de neiging overmatige fysieke activiteit te zoeken. Dit betekent dat ze als indoor kat goed te verzorgen zijn, al is het aan te raden om open plekken aan te bieden buiten het huis zodat zij zich vrij kunnen bewegen.

Conclusie

De Toyger is een schitterend katachtig elegant kattras, met een lief karakter, een eigenzinnige uitstraling en een lange levensduur. De kattenrassen, omdat ze alles wat een kat zo erg leuk maakt bevatten, zijn een favoriete van veel kattenliefhebbers. Toyger katten zijn prachtig, charmant en trouw als het gaat om zorg; een perfecte combinatie van fysiek en geestelijk welzijn, waardoor het een fantastisch kattenras is om van te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *