TopDierenwinkels

Als je op zoek bent naar een bijzonder kattenras om in je huis te haken, is de Thai Lilac misschien wel precies wat je zoekt. Dit exotisch uitziende kattenras is sterk in populariteit aan het stijgen in de kattenwereld. Wil je weten of de Thai Lilac precies is wat je zoekt? Lees dan verder voor meer informatie over dit schattige kattenras.

Grootte & Vacht

Thai Lilac

De Thai Lilac is een medium-grote kat met een robuuste bouw. De gemiddelde schouderhoogte is tussen de 30 en 35 cm en het gewicht varieert van 3 tot 5 kg. Hun vacht is kort en zijdeachtig met een dunne, golvende structuur die in een rijke, lila kleur komt. De vacht van deze katten is druk bedekt met kleine, lichtgele puntjes, waardoor ze ook wel de “asteroïden kat” worden genoemd.

Karakter

De Thai Lilac is een relatief rustige kat, maar houdt ervan om op avontuur te gaan. Ze zijn actief maar gewillig om te ontspannen en pluizen. Ze houden ook van warmte en knuffelen, waardoor ze een echte knuffelkat zijn. Thai Lilacs zijn bovendien slim en kunnen gemakkelijk van hun baasjes houden en zullen veel aandacht willen.

Oorsprong

Thai Lilacs zijn ontstaan door kruisingen van Siamese katten met Russische blauwe katten. De kruising heeft geleid tot het kenmerkende, lila jak, wat een exclusieve uitstraling geeft aan dit kattenras. Ze komen oorspronkelijk uit Thailand waar ze rond de 17e eeuw voor het eerst grootschalig werden gekweekt. Ondanks hun exotische uiterlijk hebben ze een Instagram-populariteit verkregen in de afgelopen jaren.

Levensverwachting

De levensverwachting voor Thai Lilac katten is ongeveer twaalf tot veertien jaar. Hoewel ze betrekkelijk gezonde katten zijn, hebben ze enkel een wat kortere levensduur dan veel van hun kattenrelaties. Door een gezond dieet en regelmatige check-ups bij de dierenarts, kan de de levensverwachting van een Thai Lilac kat verlengd worden.

Conclusie

Hoewel de Thai Lilac nog nieuw is op het kattenras-toneel, zijn ze bekend om hun schattige uitstraling en unieke jassen. Dit kattenras is relatief rustig van karakter, maar houdt ervan om ts leven en op avontuur gaan. Met de juiste zorg en aandacht kunnen katten van dit ras een leven van twaalf tot veertien jaar leven. Een betere maat kan voor een Thai Lilac niet te vinden zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *