TopDierenwinkels

Het Somali katras is een Midden-Oosters ras dat geboren is uit de Afrikaanse wilde kat. Het Somali katje is middelgroot en weegt tussen de 2,5 en 5,4 kg. Somalia katten hebben een betoverende thrill die moeilijk te weerstaan is. Hun overweldigende en volumineuze jassen hebben een prachtige lynx blueprint. Hun vacht is medium lang en aan de achterkant langer dan aan de voorkant. Ze hebben een dubbele vacht die dubbeltjes, bw of agouti genoemd wordt (acht kleuren vacht, elke willekeurige kleur met rond gevormde stippels). Ze hebben ook een walrussen lijnen zich langs hun rug en borst en de kleur hiervan kan variëren, van beige tot lichtbruin. De andere kenmerken van dit bijzondere katras zijn de lange gevallen oren die worden versierd met tuft (kussentjes) en een wollig staartje dat bedekt is met lange haren.

Karakter en oorsprong

Somali

Somali katten zijn actief, intelligent en speels. Ze zijn gek op stoeien en klimmen, en hebben vaardigheden die vergelijkbaar zijn met die van een hooggelegen kat. Ze zijn heel liefdevol, energiek, geboeid en vaak erg vriendelijk. Somali hebben een hoge gewenning aan mensen en kunnen snel en makkelijk een persoonlijke band opbouwen met hun eigenaar. De Somali heeft als voorouder de Afrikaanse wilde kat, die wordt beschouwd als de meest éénvormige soort in de hele katindustrie. Somali katten zijn rond 1938 voor het eerst in Noord-Amerika geïmporteerd en in huidige tijd zijn ze bekend als een van de meest populaire huisdierrassen.

Levensverwachting

De Somali kan een lange, gezonde levensduur hebben. De gemiddelde levensduur van een Somali is 12-15 jaar, maar het is geen ongewone leeftijd dat Somali wel 18 jaar oud worden. Er wordt aangeraden om Somali regelmatig te laten controleren bij de dierenarts om te voorkomen dat er gezondheidskwesties optreden. Somali worden geacht de leeftijdsgebonden veranderingen die gemeen zijn aan andere katsoorten te ervaren, zoals verminderde energie, arbeidsintensiteit en geremdheid.

De Somali is een mooi, elegant katras met veel charme en karakter. Ze hebben een evenwichtige persoonlijkheid en zijn gek op spelen. Ze hebben veel energie en een groot avontuurlijk vermogen. Ook is hun prachtige vacht erg veelzijdig; die kan vele verschillende kleuren hebben. Ondanks dat hun voedings- en verzorgingsbehoeften niet extreem zijn, zijn Somali levendige beestjes met een lange levensduur die absoluut het recht hebben op een warm, liefdevol thuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *