TopDierenwinkels

Het kattenras ‘Singapura’ is het kleinste van alle kattenrassen. Het kenmerkt zich door een kleine, tengere, dunne lichaamsbouw, grote ogen, een gladde vacht en delicate trekken. Als je deze poes zoekt dan moet je wel even opletten, want ze kan opeens helemaal uit het zicht verdwijnen.

Singapuras zijn heel nieuwsgierig en zijn zowel slim als wilskrachtig. Ze kunnen erg gevoelig zijn voor stemmingswisselingen, maar ze zijn tegelijkertijd erg liefdevol naar hun eigenaar. Dit maakt de Singapura het perfecte huisdier.

De vacht van een Singapura is heel kort en glanzend. Het krachtige, stevige lichaam is bedekt met een dikke vacht, die vaak zwarte en bruine strepen heeft. De koperkleurige ogen geven een dierbaarheid en zachtheid aan het uiterlijk van deze kat.

De oorsprong van het Singapura-ras is te vinden in Singapore. Het is een sterk aziatisch kattenras, waarvan wordt gezegd dat het is ontwikkeld door de kruising van Aziatische poezen met ingevoerde Europese katten.

Singapura’s hebben een levensverwachting van ongeveer 14 jaar. Ze zijn zelden ziek en vereisen weinig verzorging. Als je goed voor jouw Singapura zorgt en regelmatig naar de dierenarts gaat, is de kans groot dat hij gezond blijft.

Samenvatting

Singapura

De Singapura is een klein kattenras dat wordt gekenmerkt door een tenger, dun lichaam, grote ogen, een gladde vacht en delicate trekken. Hun oorsprong ligt in Singapore, waar ze zijn ontwikkeld door de kruising van Aziatische en Europese katten. Ze zijn zeer intelligent, gevoelig voor stemmingswisselingen maar tegelijkertijd liefdevol. De levensverwachting van deze katten is 14 jaar, als je goed voor ze zorgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *