TopDierenwinkels

De Uiterlijke Kennenmerken

Siamese Oriental

De Siamese Oriental is een van de meest bekende katachtige rassen en herkenbaar aan hun droomachtige blauwe ogen tegen een koffiekleurige vacht. De cat is vaak slank en van athletische bouw, waardoor hij ook leuk is voor mensen die graag actief bezig zijn en veel beweging kunnen krijgen aan de kant van de kat. De meeste Siamese Orientalen hebben een gemiddelde lengte van 16-18 centimeter, gewicht van 3-7 kilo en een lange, dunne staart. Hun langharige vacht is glad, sappig rood, crèmekleurig of betoverend lichtbruin, met vaak witte sierplekken.

Karakter en Oorsprong

De Siamezen zijn actieve, vriendelijke en intelligente katten, die ongelooflijk vastberaden zijn om hun eigen weg te gaan. Ze zijn gevoelige zielen, die zich vaak emotioneel of lichamelijk vastklampen aan hun eigenaren. Voel je altijd vrij om te spelen, ze leuk te verrassen of ze een leuk plekje te geven om uit te rusten!Siamese Orientalen komen oorspronkelijk uit Thailand, dat ook wel bekend staat als Siam. Daar noemde men ze “Si-Sawat” wat “katten uit het oosten” betekent. Het ras is ongeveer 700 jaar oud, maar de naam Siamese Oriental pas, is pas in de twintigste eeuw bedacht.

Levensverwachting

De gemiddelde levensverwachting voor Siamese Oriental is tussen 12 en 14 jaar, hoe ouder de kat wordt, hoe meer kansen om een ernstige ziekte te ontwikkelen en vroeg te sterven. Om deze reden is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de kat regelmatig wordt gecontroleerd door een dierenarts, om eventuele problemen zo vroeg mogelijk op te sporen. Met de juiste verzorging en liefde kan je Siamese Oriental een lang en gezond leven geven.

Conclusie

De Siamese Oriental is een enorm populaire kat, die niet alleen bekend is om zijn adembenemende schoonheid, maar ook om zijn trouwe, zachtaardige karakter. Of je nu een actief of passief gezin hebt, de Siamese Oriental is een geweldige toevoeging voor iedereen die op zoek is naar een unieke, liefdevolle en levenslustige kat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *