TopDierenwinkels

Het schattige Scottish Fold kattenras is een bijzondere kat, waarvan de origine uit het kleine dorpje Coupar Angus in Schotland stamt. Deze kat is gekenmerkt door zijn specifieke, bolle vormen en unieke gevouwen oortjes. Verder is het kattenras één van de populairdere – én aaibare – katten ter wereld. Hieronder lees je meer over deze schatjes.

Grootte

Scottish Fold

De Scottish Fold is kleiner van formaat, met een schofthoogte variërend van acht tot vijftien centimeter. Het gewicht varieert meestal tussen de 3,5 en 5 kilo. De kitten zijn geboren met gestrekte oortjes, maar de echte Scottish Fold erfelijkheid ontstaat pas na enkele weken wanneer de oortjes kunnen gaan vouwen, waardoor het verrassend schattig is om naar te kijken.

Vacht

De vacht van de Scottish Fold is meestal kort en rijkelijk aanwezig. De haren zijn medium dik en kunnen single- en double-coat-katten hebben, wat betekent dat de vacht een dunne, onderlaag heeft en een dikkere bovenlaag, waardoor een brede verscheidenheid aan looks kan worden gecreëerd. Hierbij gaat het om lange haren of een meer gemengde lange vacht of een korte. Kleurvarianten zijn zowel solide als gestreept, met een combinatie van drie verschillende kleuren, en ze kunnen wit, geel, blauw, rood, zwart, bruin, crème, rood en gestreept zijn.

Karakter

De schattige Scottish Fold is een joviale, gehoorzame kat die ook liefdevol wordt beschreven als zacht en vriendelijk. Hij is zachtaardig met kinderen, behoudt zijn kalmte zelfs bij heftige situaties en past zich makkelijk aan een breed scala aan leefomstandigheden aan. Andere katten komen ook goed met hem overeen, omdat hij een sociaal wezen is en graag samen is. Verder is hij helemaal geïnteresseerd in mensen om hem heen, daarom meejekoert hij graag als je aan het praten bent.

Leesverwachting

Door de verzorging en aandacht die het schattige Scottish Fold kattenras nodig heeft, kan deze kat een levensverwachting hebben van 11-15 jaar. Om de kat gezond en gelukkig te houden is het belangrijk om regelmatige bezoeken aan de dierenarts te plannen, gezonde voeding te geven, een goede hygiëne te waarborgen en ervoor te zorgen dat hij genoeg lichaamsbeweging krijgt. Door dit alles zal de kat zijn leven lang in zo goed mogelijke conditie blijven.

Conclusie

De Scottish Fold is een unieke, schattige kat, ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een trouwe vriend of iemand om mee te knuffelen. Door de joviale persoonlijkheid, rijke vacht en de levensverwachting van 11-15 jaar is het een ideale kandidaat om aan huis toe te voegen. Dus als je op zoek bent naar een lief katje, dan is een Scottish Fold iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *