TopDierenwinkels

Als je op zoek bent naar een bijzonder katje waar je je ogen niet vanaf kan houden, dan is de Savannah een uitstekende keuze. Deze lekkere, wilde kat ziet eruit als een kruising tussen een wilde kat en een huiskat. Hij behoort tot de nieuwste rassen van huiskatten en is een populair huisdier geworden.

Grootte van de Savannah

Savannah

De Savannah is uit opvallend groot, waardoor het een meer ‘wilde’ uitstraling heeft. Mannetjes zijn meestal groter dan vrouwtjes, met een gemiddelde gewichts bereik van 7 tot 15 pond voor mannetjes en 4 tot 8 pond voor vrouwtjes. Ze zijn meestal 3 tot 4 voet lang.

Vacht van de Savannah

De speelse Savannah’s hebben een zeer zachte vacht, die heerlijk aanvoelt. Hun vacht kan in een verscheidenheid van kleuren komen, inclusief bruin, zwart, grijs, geel en rood. Ook hun ogen hebben verschillende kleurtinten, bijvoorbeeld oranje, geel en groen. Al hun kleuren in combinatie met hun wilde, profielloze uiterlijk maken van de Savannah een echte blikvanger.

Karakter van de Savannah

De Savannah is een lief, goedhartig en loyaal ras. Net als de meeste katten is hij niet echt een fan van drukte of omgevingen die te vreemd zijn. Toch zijn het actieve en speelse katten, die graag met hun baasjes spelen. Ze zijn vaak zeer verzorgd en willen graag met je knuffelen. Ze zullen het liefst de hele dag bij je in de buurt zijn en je vergezellen.

Oorsprong van de Savannah

De Savannah is een kruising tussen de Afrikaanse wilde kat (Serval) en de gemiddelde kat. Hierdoor is het een echt nieuw kattenras. De eerste ‘erfelijke’ Savannah is geboren in 1986. Deze katten hebben een vergelijkbaar temperament als dat van de Serval, maar ook het vermogen om aan te passen aan de wereld van de mense. Ze zijn lief, energiek, intelligent en speels.

Levensverwachting van de Savannah

De Savannah leeft gemiddeld 15 jaar, en kan zelfs langer leven als hij goede zorg krijgt. Ze zijn vaak resistent tegen ziektes en andere gezondheidsproblemen. Het is belangrijk om deze ras goed te verzorgen. De goede verzorging van de Savannah vereist oefening, een gezonde voeding, regelmatige controles door de dierenarts, ontwormen, dagelijkse kammen en een verantwoordelijke huisdieren eigenaar.

Als je op zoek bent naar een kat dat gevoed is met liefde, intelligent is, op het wilde lijkt en een goede levensverwachting heeft, dan is de Savannah een perfecte kandidaat om van je huisdier te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *