TopDierenwinkels

De Perzische Kat is één van de bekendste en populairste kattenrassen ter wereld. De Perzische katten, gevonden in alle kleuren en patronen, staan bekend om hun dikke en pluizige vacht en mollige gezicht. Al decennia staan ze bekend als een van de fijnste en meest aanhankelijke katten ter wereld.

Grootte en uiterlijk

Perzische Kat

Perzische katten – ook wel Langhaar Persian genoemd – zijn een medium grote kat wat betreft hun gewicht, met een gemiddelde gewicht van 4 tot 6 kilogram. Als het gaat om hun lengte zijn ze meer kort-sterk, staan ze bekend als één van de kortste kattenrassen met een gemiddelde schouderhoogte tussen de 25 en 30 cm. Net zoals hun gewicht zijn hun breedte en lengte bijna identiek.

Hun vacht is vol en pluizig, en kan in een breed scala aan verschillende kleuren variëren van sneeuwwit tot bruinzwart, en van bananenbruin tot cremeblond. Dit maakt deze kat nog specialer dan hij al was.

Karakter en gezondheid

De Perzische kat is een uitzonderlijk aanhankelijk, trouw en vriendelijk kattenras. Ze zijn poeslief en aanhankelijk jegens bekenden. Ze kunnen heel geduldig en lief zijn met kinderen, maar eerst wat geduld stellen bij andere huisdieren. Ze zijn rustig en bewooglijk in hun doen en laten.

Hoewel weinig medische verzwakkingen uniek zijn aan deze kat zijn ze gevoelig voor oogaandoeningen en plooioorvormingen. Een goede verzorging is voor deze katten belangrijk om deze aandoeningen te voorkomen.

Oorsprong en levensverwachting

Hoewel het juiste land van herkomst van de Persische kat onbekend is, herkennen de gemeenschappen van Midden-Oosten dekat als hun favoriete kat. Deze kat is zo’n twee eeuwen geleden meegenomen naar het Westen door kooplieden. Deze kat is lang populair geweest bij koningen en hertogen. Pas aan het einde van de 19de eeuw werden Perzische katten buiten Europa gekweekt.

Perzische katten hebben een levensverwachting van 12 tot 15 jaar, maar kunnen soms langer leven. Belangrijk is dat de Perzische katten een liefdevol thuis hebben om zich te amuseren.

Samengevat

De Perzische Kat is één van de meest waardevolle en populaire kattenrassen ter wereld. Ze hebben een aanhankelijk, liefdevol en rustig karakter en een mooie pluizige vacht die bekend staan voor hun verfijnde schoonheid. Perzische katten kunnen 12 tot 15 jaar leven; op voorwaarde dat ze de juiste verzorging van eigenaar kregen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *