TopDierenwinkels

De Oriental Longhair is een betoverend katje dat ook wel aangeduid wordt als ‘Kleine Leeuw’. Deze schattige schildpadkat verwent u met zijn lange, soepele vacht, prachtige ogen en betoverende persoonlijkheid. Benieuwd naar wat deze sierlijke kat te bieden heeft? Laten we hem eens beter bekijken!

Grootte

Oriental Longhair

De Oriental Longhair is algemeen klein van stuk. Meestal weegt hij tussen de 2 kg en 4 kg. Ondanks zijn kleine formaat neemt het hart van deze miniatuurleeuw een S-curve over in het midden van uw leven. Oriental Longhair poezen zijn soepel van bouw, licht van bouw en zien er elegant en delicaat uit.

Vacht

De vacht van de Oriental Longhair is lang en golvend. Bij het borstelen van de kat neemt de vacht op en gaan de krullen overal staan; hij lijkt dan net een albasten poes. Omdat de vacht zo lang is, heeft hij regelmatig borstelen nodig. De vacht heeft een prachtige factor om de muren van uw huis mee te versieren.

Karakter

De Oriental Longhair is bekend om zijn energieke maar lieve karakter. Hij is lief en speels, en heeft altijd zin om rond te dartelen. Soms kan hij een beetje verlegen zijn, maar als hij beter aan u gewend is durft hij meer tegen u. De Oriental Longhair is een geweldige kat om bij u te hebben, omdat hij zo lief is voor het hele gezin.

Oorsprong

De Oriental Longhair komt van oorsprong uit Duitsland, waar hij in 1937 als kunstaas door een kattenfokker werd gebruikt. In de jaren vijftig werd hij snel populair in de Verenigde Staten vanwege zijn prachtige uiterlijk. In Duitsland staat deze inmiddels welbekende raspaardje bekend als de ‘Kleine Leeuw’.

Levensverwachting

De Oriental Longhair heeft een verwachte levensduur van 12-15 jaar. Houd er rekening mee dat andere factoren, zoals voeding, gezondheid en hoge kwaliteit verzorging ook invloed hebben op hoe oud uw kat kan worden. De kans op een langere levensduur is groter als u uw Oriental Longhair voorziet van voeding van hoge kwaliteit.

Al met al kan worden gezegd dat de Oriental Longhair een heerlijk, speels, lief en energiek raspaardje is dat uw huis met zijn lange, golvende vacht zal verfraaien. Met zijn kleine, schattige uiterlijk en betoverende karakter is hij een geweldige aanvulling voor uw huishouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *