TopDierenwinkels

De Oosters Langhaar is een prachtig kattenras dat afkomstig is uit de Oost-Europese landen. Ze zijn onweerstaanbaar met hun pluizige harige vacht, grote oren, dikke staart en mooie amberkleurige ogen. Dit zijn zachtaardige katten met een heerlijk karakter, dat het ras uitermate geschikt maakt als huisdier.

Grootte

Oosters Langhaar

De Oosters Langhaar is half zo groot als de Maine Coon, maar een stuk kleiner dan de Noors Langhaar. Het is een middelgrote kat met een lange gestalte en een robuust frame. Oosters Langhaars wegen tussen de 4 en 5 kilogram.

Vacht

De charme van de Oosters Langhaar schuilt vooral in zijn vacht. Deze heeft een zacht en pluizig uiterlijk en kan kort of halflang zijn. Hij is dik, met een onderdeken twee lagen onderhaar en een prachtige bovenvacht met een donsachtig aanvoelende strook in de nek. De meeste Oosters Langhaars hebben een grijze of grijsbruine vacht, maar er zijn ook andere kleuren beschikbaar.

Karakter

Oosters Langhaars zijn rustig en intelligent, maar ook vriendelijk en lief. Ze zijn zachtaardig en zeer gehecht aan hun eigenaren – hun temperament is erg aangenaam.

Oorsprong

De Oosters Langhaar is afkomstig uit de voormalige sovjetrepublieken, waar het ras meer dan twee eeuwen geleden is ontwikkeld. Het ras wordt al sinds het midden van de 19e eeuw in Europa gefokt, maar het duurde nog vele jaren voordat de Oosters Langhaar werd erkend als een officieel kattenras.

Levensverwachting

Oosters Langhaars hebben een gemiddelde levensverwachting van 12 tot 18 jaar. Met de juiste voeding, de juiste zorg en de nodige beweging, kan het kattenras wel meer dan twintig jaar oud worden.

Conclusie

De Oosters Langhaar is een prachtig kattenras met een zachtmoedig karakter en waardoor ze perfect zijn als huisdier. Ze hebben een aantrekkelijke uitstraling en een relatief hoge levensverwachting. Als je op zoek bent naar een vriendelijk, lief en loyal kattenras, dan is de Oosters Langhaar jouw perfecte keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *