TopDierenwinkels

De Oosters Korthaar, ook wel de Oosterse Korthaar of de Sfinx genoemd, is een Russische liefdesdanser in de kattenwereld. Ze zijn de belichaming van genegenheid, kalmte en vriendelijkheid. Met hun mystieke gepunte oortjes, gekrulde wenkbrauwen, een zacht en pluizig velletje en ronde, kloeke vormen, is het geen wonder dat ze een favoriet kattenras zijn.

Grootte en Vacht

Oosters Korthaar

Oosters Korthaar katten zijn van gemiddelde grootte: de dieren die groot genoeg zijn om comfortabel en behaaglijk in je armen te liggen, maar klein genoeg zijn om zonder zorgen op hoogte te houden. De gladde, korte haren zijn veel korter dan bij andere katten. De kleur van hun vacht kan variëren, maar de meest voorkomende kleuren zijn crème, wit, rood en de trendy blauwgrijs. Hun korte vacht maakt hen makkelijk te verzorgen.

Karakter

De Oosters Korthaar is een innemend en vriendelijk dier met een grote dosis energie. Ze zijn meestal zeer intelligent, zeer waaks en zeer eigenwijs. Ze zijn ook onvermoeibaar als het om spelen en het maken van nieuwe vriendjes gaat. Ze zijn extreem loyaal tegenover hun eigenaars, zelfs als ze vreemden zijn. Ze zijn ook zeer tolerant tegenover kinderen.

Oorsprong en Levensverwachting

Oosters Korthaar katten zijn afkomstig uit Rusland. Ze werden aan het begin van de 20e eeuw geïntroduceerd en sindsdien een gewilde keuze voor vele families geworden. De levensverwachting van een Oosters Korthaar is 12 tot 15 jaar.

Conclusie

Oosters Korthaar is de perfecte companion, met een kalm en aanhankelijk karakter en een lange levensverwachting. Ze zijn slimme, speelse wezens met een zachte en pluizige vacht die je makkelijk in de hand hebt. Als je op zoek bent naar een liefdevolle en gezellige kat als huisdier, dan is de Oosters Korthaar wellicht precies wat je zoekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *