TopDierenwinkels

Een Ocicat, ook wel AOC genoemd, is een stevig gebouwde, krachtige kat met een uitgesproken karakter. Deze prachtige, exotische kat is gemakkelijk te herkennen aan de directe afstamming van de wilde kat, waarvan de kleur en tekening van de vacht als geen ander het beste worden omschreven als oceaan. Als je naar de oogverblindende kleuren kijkt, zul je zien dat er zwarte strepen zijn in combinatie met prachtige, oranje tinten. Het is een kat in een groot formaat: de Ocicat behoort tot de middelbare maten katten en de dieren variëren in gewicht van 6 tot 9 kilo.

Deze uitzonderlijke kattensoorten, die oorspronkelijk werden gefokt in de jaren 60, komen uit een interessante mix van Amerikaanse stomme, Abyssijnse en Siamezen rassen. Als je naar hun temperament en karakter kijkt: de Ocicats zijn heerlijk gezelschapsdieren die energie en gevoel voor plezier uitstralen. Ocicats zijn geweldig met mensen en zeer speels met andere huisdieren. Hoewel ze zich aantrekkelijk gedragen, hebben Ocicats een krachtig, sterk wilde kant in hen, dus je kan altijd van een interessante dynamiek genieten.

De Ocicat is een kat die geen extra verzorging vereist. Zijn vacht maakt het gemakkelijk om te verzorgen, hoef je alleen maar de langere haren op de staart regelmatig te ontklitten. In het algemeen houden Ocicats van eten, speelgoed, buiten spelen en de veranderingen die het seizoen met zich meebrengt. Daarbij zijn ze zeer speels en zouden ze nooit over het leven klagen. Ocicats zijn actief en zeer zelfstandig in hun karakter, maar als je echt een intiem en warm kat-mensen-verhouding wilt aangaan, dan is de Ocicat de perfecte keuze voor jou!

Levensverwachting Ocicat

Ocicat

De verwachtte leeftijd van een Ocicat-kat hangt af van verschillende factoren, waaronder hun genetische aanleg, de kwaliteit van hun dieet, hun leefomstandigheden en de mate waarin ze worden verzorgd door hun eigenaars. In het algemeen, Ocicats worden meestal gezien als een zeer gezonde en energieke, waardoor hun levensverwachting meestal tussen de 15 en 20 jaar is. Daarnaast zijn ze van nature ergsterk en slagen ze geweldig bij de goede verzorging, waardoor ze een meer dan gemiddelde levensverwachting kunnen hebben.

Voor zo’n prachtig en opvallend kattenras is de Ocicat een wonderbaarlijke kat, die veel kan aan u geven als u een liefhebber bent van exotische katten. Met hun krachtige wilde uitstraling en individuele persoonlijkheden, zijn Ocicats een waar genot om mee om te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *