TopDierenwinkels

De Napoleon Langhaar is een prachtige poes met een warme en zachte aard. Het kattenras is klein, maar heeft een geweldig karakter en is een van de intelligentste kattenrassen. Dankzij hun kleine grootte, eigenaardige verschijning en schattige karakter hebben ze een groeiende aanhang van liefhebbers gekregen.

Geschiedenis van de Napoleon Langhaar

Napoleon langhaar

De Napoleon Langhaar stamt af van de Oostenrijkse langhaar, maar ontwikkelde zich als een uniek ras in Groot-Brittannië. Rond 1980 kwamen de eerste katten naar de Verenigde Staten en in de jaren negentig kwam er erkenning voor het kattenras. In 2003 was het full-recognised door de Cat Fanciers Association (CFA).

Uiterlijk

Napoleons zijn klein van stuk, met een gemiddelde lengte van ongeveer 7 centimeter. Ze hebben zachte, langharige vacht met een sappige, sommige vachtvarianten hebben zelfs verschillende kleuren. Hun staart is meestal niet zo lang als andere langharige katten, maar het is dikker. Hun oren zijn meestal gedrongen, opstaand en afgerond. Ze hebben ook lange wimpers, die ook als een kenmerk van de kat gelden.

Karakter

Napoleons zijn lief, intelligent, gewillig en extravert. Ze zijn open en toegankelijk voor iedereen die ze ontmoeten. Ze vragen ook veel aandacht en knuffelen het liefst, ze zijn heel lief als ze worden gestreeld, wat hen ideaal maakt voor families met kinderen.

Levensverwachting

Napoleons zijn meestal gezond, maar ze zijn gevoelig voor infecties door hun kleine grootte en zwakke immuniteit. Als je een gezonde Napoleon hebt, verwacht je dat je kat tussen de 10 en 15 jaar oud wordt.

Samenvatting

De Napoleon longhaired kat is een prachtige poes met een kalme, waakzame en intelligente uitstraling. Ze hebben een kortere snuit dan andere langharige kattenrassen. Ze hebben ook kortere staarten, maar deze zijn lekker dik. Ze zijn klein maar actief, extravert en op zoek naar aandacht. Met de juiste zorg en voeding geniet je met deze knuffelbare kat zeker tien tot vijftien jaar van een warme vriendschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *