TopDierenwinkels

Munchkins zijn een van de meest populaire katachtigen van dit moment. Ondanks hun kleine grootte hebben deze kleine atleten een enorm karakter. Lesgeven over de Munchkin is de beste manier om hun bekendheid en populariteit te verklaren.

Grootte en vacht

Munchkin

De Munchkin is een klein tot middelgroot ras, met een gemiddelde katvacht. De gemiddelde schoftelengte van een volwassen Munchkin is tussen de 20 en 25 cm, met een gewicht van tussen de 2 en 5,5 kg. Munchkins hebben verschillende soorten vacht, variërend van kort en recht tot langharig.

Karakter en oorsprong

Munchkins zijn energieke poezen met een erg liefdevol en innemend karakter. Ze zijn erg sociale dieren, die het leuk vinden om bij de mens te zijn. Ze hebben geen speciale verzorging nodig, maar ze hebben wel veel aandacht nodig. De Munchkin is ontstaan in Engeland, waar een stel Britse katten fokkers opmerkte dat sommige poezen “vloerlopers” waren, iets lager dan hun soortgenoten.

Levensverwachting

Munchkins kunnen gemiddeld zo’n 12 tot 15 jaar oud worden. Omdat ze erg goed zijn in het bewaren van hun energieniveau, hebben ze geen speciale levensverwachting. Maar, net als bij alle andere kattenrassen kan het karakter van elk individueel dier variëren.

Het kleine en atletische kattenras Munchkin bezit een grote portie karakter, dat ondanks hun kleine grootte overal opvalt. Ze zijn in staat om goed te leven met weinig verzorging, wat ze een geweldig ras maakt voor gezinnen. Met een levensverwachting van 12 tot 15 jaar, zal de Munchkin uw gezin voor veel jaren verblijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *