TopDierenwinkels

Grote en vacht

Manx

Manx zijn een middelgroot kattenras met een lange, gestroomlijnde, zeer solide lichaamsbouw gekoppeld aan een brede, stevige borst. De benen van de Manx zijn kort, maar sterk. Hun vacht is kortharig tot halflangharig, heeft twee doffere kleuren en is over het algemeen vrij dun. Manx hebben meestal korte haren aan hun staart, hoewel sommige exemplaren helemaal geen staart hebben.

Karakter en oorsprong

Manx zijn zeer intelligente, interessante dieren met een vriendelijk en sociaal karakter. Ze zijn speels, om mee te spelen, om te knuffelen en om mee te lachen. Omdat ze zo sociale katten zijn, hebben ze een goede verhouding met mensen en andere dieren. Hoewel de Manx oorspronkelijk afkomstig is van het Isle of Man, begint de lokale legende met dat de Manx een zwerfkat is die vanuit een zinkend schip op het eiland is gegooid.

Levensverwachting

De levensverwachting van een Manx-kat is ongeveer tien tot vijftien jaar. Het is belangrijk om enige zorg te besteden aan de gezondheid van een Manx-kat omdat ze gevoeliger zijn voor bepaalde aandoeningen. Daarnaast hebben ze ook meer kans om aandoeningen te ontwikkelen vanwege hun staartloosheid. Om dit te voorkomen, is het belangrijk om vragen te stellen ter beoordeling van de gezondheid van een Manx-kat bij de lokale dierenarts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *