TopDierenwinkels

De LaPerm kat is een schattig en stressvrij kattenras dat haar oorsprong heeft in Noord-Amerika. Dit unieke kattenras staat bekend om zijn pluizige, zachte vacht en zijn zachte karakter. LaPerm is een beetje groter dan de gemiddelde huiskat, maar evenzo makkelijk om mee samen te leven. Deze schattige huisdier heeft een gemiddelde levensverwachting van 15 jaar.

Het uiterlijk van de LaPerm kat

LaPerm

Was je ooit al verliefd op het uiterlijk van een kat? Dan is de LaPerm het perfecte ras voor jou. Ze zijn middelgrote katten met een mooi, rond gezicht en lieve, grote ogen. Hun vacht heeft dezelfde kleur van welke kleur dan ook. Ze zijn bedekt met een super zacht pluizig laagje dat zowel makkelijk als onmogelijk te kammen is. Er zijn twee verschillende vachtstijlen, waarvan er één recht en glad is en de andere langer en golvend is, zoals dat van een perserkat.

Het karakter van de LaPerm kat

De LaPerm kat heeft een vriendelijk en lief karakter. Ze houden ervan om geliefd te worden door hun eigenaren en om cadeautjes te ontvangen. Deze schattige katten zijn ook erg actief, speels, sociale en intelligente, en ze houden ervan om met andere mensen en dieren in hun thuis om te gaan. Ze zijn zacht van karakter en zullen nooit je stem verheffen. Ze zijn je perfecte metgezel die je gezelschap kan houden.

De oorsprong van de LaPerm kat

De LaPerm kat heeft haar oorsprong in het noordwesten van de Verenigde Staten. Deze unieke katten werden in 1980 ontdekt in Oregon. Een LaPerm kitten werd geboren uit enkel rechte haar Oost-Europese katten, waardoor hun unieke kenmerkende krulende vacht en plukken. Toen deze kat werd gefokt, werd het een echt kattenras dat door meerdere fokken over de hele wereld wordt gefokt.

Levensverwachting van de LaPerm kat

Deze knuffelige kat heeft een gemiddelde levensverwachting van 12 tot 15 jaar. Dit vrij hoog voor een standaard huisdier, maar soms kan het langer duren, afhankelijk van hoe goed het dier wordt verzorgd. De LePerm katten zijn erg gezond en worden niet veel getroffen door erfelijke of andere ziekten. Om deze kat gezond te houden, moeten ze een goed dieet hebben en regelmatig naar de dierenarts gaan.

Dit schattige en vriendelijke kattenras is een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een makkelijk te hanteren kat met een karakter dat zeer geschikt is voor gezinnen en kinderen. Met hun vrolijke afbeeldingen en hun speelse karakter is de LaPerm ideaal als huisdier en liefhebber.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *