TopDierenwinkels

Als je op zoek bent naar een energieke en praatgrage kat, dan is de Highlander iets voor jou. Highlander katten staan bekend om hun opmerkelijk unieke uiterlijk en edelmoedige karakter.

Grootte en Vacht

Highlander

Highlander katten zijn middelgrote katten met een stevig en athletisch postuur. De romp of torso is langer dan dat hij hoog is. Highlandern kunnen met gemak sprongen maken, dit is iets wat bij veel katten niet meer zo vanzelfsprekend is. Qua gewicht variëren deze katten tussen de 4 en 6 KG. Qua vacht is het kattenras belangrijker in kort of semi-langharig. De haren zijn sterk, soepel en glanzend, met een lekker zacht ondervacht. De vacht heeft meestal een smaragdgroene of koperkleurige glans. Een Highlander heeft prominente oren en een krachtige, smal afgesneden kin. Qua vacht hebben Highlandern geen constante onderhoud nodig, maar regelmatig borstelen heeft wel de voorkeur.

Karakter

Highlander katten zijn energiek, speels en zeer intelligent. Meestal zijn het liefdevolle, verdraagzame en loyale katten, die erg gehecht kunnen zijn aan hun baasjes. Een belangrijk kenmerk van de Highlander is dat deze katten erg gevoelig en gevoelig kunnen zijn voor stemmingswisselingen. Verder zijn Highlanders vrij open en sociaal, ze houden erg van familieverblijven. Deze kat is ook actief en speels en veel mensen waarderen de Highlander voor hun omgevingsbewustzijn en liefde voor vrijheid en avontuur.

Oorsprong en levensverwachting

Highlander katten stammen af van wilde katten, die al vele eeuwen in diverse landen in Europa voorkwamen. De naam Highlander komt van de aangeboren klauwen, die alleen hoog in de bergen van Noord-Europa kunnen worden gevonden. Een Highlander leeft gemiddeld tussen de 9 en 16 jaar en laat het baasje in lange tijd van zijn liefdevolle gezelschap genieten.

Highlanders zijn geweldige katten vanwege hun uitzonderlijke schoonheid, hun middelgrote postuur, hun grote intelligentie en hun loyale en vriendelijke karakter. Als je een energieke maatje zoekt, dan is de Highlander de perfecte keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *