TopDierenwinkels

Foldex is een uniek kattenfok uit Canada. Dit gezellige ras is misschien wel het meest markante om zijn mooie lange vacht en de bijzondere vlekken die erin te vinden zijn. Maar deze schattige katten bezitten veel meer kwaliteiten dan alleen hun prachtige uiterlijk.

Hoe zit het precies met Foldex?

Foldex

Foldex is een van de meest charmante kattenrassen die er bestaan. Ze hebben een stevig, maar kort en pluizig lichaam dat bijna kubbig oogt. Door hun stevige bouw wegen ze circa 3-4 kilo, met een gemiddelde schouderhoogte van ongeveer 15-20 centimeter. Ook al vertonen de meeste liefhebbers een uitgesproken liefde voor de verschillende kleuren waarin de vacht van deze beestjes te vinden is, de meest populaire tinten zijn grijs-zwart met witte vlekken en spikkels.

Karaktertrekken van Foldex

Foldex’ zijn actieve, lieve en energieke katten. Ze zijn erg sociaal en houden van aandacht en tederheid. Ze lossen problemen op met denken, maar husselen, rappen of dartelen als ze hebben de kans om te spelen. Foldex’ zijn gevoelige katten die het warmst voelen in een rustige omgeving. Ze zijn vriendelijk en zijn goed met kinderen, andere huisdieren en onbekende mensen. Ondanks hun drukke persoonlijkheid, hebben ze ook een kalme kant en liggen ze urenlang te dutten in de zon of op de koude tegelvloer.

Oorsprong en levensverwachting van Foldex

Foldex werd ontwikkeld in Canada door een man genaamd David Markel, die besliste dat deze kleine kattenvariant een eigen ras moest worden. Sindsdien worden Foldex overal ter wereld geliefd. Het ras heeft een lange levensverwachting, jarenlang plezier garanderend. Als je slimmer en zorgzamer met je beestje omgaat, kan hij zelfs 10 jaar of langer meegaan.

Eindoordeel van Foldex

Foldex is een kattenras dat bijna alle gewenste eigenschappen combineert. Ze zijn intelligent, rustig, energiek, vriendelijk en knuffelig. Ze groeien op om sterk te worden in warme omgevingen, waar ze schuilen wanneer ze nodig hebben. Hun lange levensverwachtingstijd maakt ze om zo lang mogelijk van te genieten. Wilt u een van deze schattige buitenbeentjes in huis halen, dan loont het de moeite om een kijkje te nemen bij een Foldex fokker om er zeker van te zijn een echte in huis te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *