TopDierenwinkels

De Egyptische Mau is een prachtig en groot kattenras. Deze katten zijn zeer uniek- ze hebben een mooie, egale vacht met een particuliere patronen. Zo hebben ze middellange haren op hun oren, schouders en rug en kortere haren aan de andere kanten van hun kop, voor- en achterpoten en onder hun buik. Hun vacht heeft typisch een combinatie van spotjes, lijnen en mackerellen.

Grootte en levensverwachting

Egyptische Mau

Een Egyptische Mau is een middelgrote kat dat weegt tussen de 4 – 8 kilogram. Een volwassen exemplaar heeft groene of gouden ogen, stevige botstructuur, dikke borst en een lange whipped of updot. Deze katten hebben een gemiddelde levensverwachting van 12 tot 15 jaar.

Karakter

Net als bij alle andere katten, zijn Egyptische Mau’s intelligent, lief en energiek. Ze zijn zeer trouw aan hun baasjes en zullen een sterke band met hun huisgenoten vormen. Egyptische Mau’s zijn sociale dieren die graag in jouw buurt zijn en kunnen worden getraind om trucjes te doen.

Oorsprong

De Egyptische Mau is het oudste kattenras ter wereld. Hun roots gaan terug naar de oude Egyptische tijd en dit ras is vernoemd naar het Arabische woord voor kat: “mau”. Het is aangenomen dat de Egyptische Mau’s werden gehouden door farao’s als huisdieren en vervolgens op de boot meegingen naar de Oude Wereld.

In de 20e eeuw kwam de Egyptische Mau naar Europa en de Verenigde Staten waar het begon te worden opgekweekt als een showras. Naar verwachting werd het voor het eerst geaccepteerd door CFA als een officieel kattenras in 1968.

Het is geweldig om zulke mooie dieren te hebben als huisdier en het is een zeldzame kans om in contact te komen met geschiedenis. De Egyptische Mau is niet alleen prachtig om naar te kijken, maar zorgt ook voor veel plezier voor de baasjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *