TopDierenwinkels

De Cymric is een soort kat die steeds populairder wordt. Vanwege de liefdevolle, temperamentvolle aard van deze katten en hun tedere uiterlijk hebben steeds meer mensen de Cymric in hun huis toegevoegd. Daarom bespreken we in dit artikel de kenmerken van dit kattenras.

Grootte en Uiterlijk

Cymric

De Cymric is een middelgrote kat met een gedrongen moggan, korte poten en zware benen. Ze zijn ongeveer dezelfde grootte als een schootkat. Met betrekking tot vacht, hebben de meeste Cymrics het langharige anorgane lucht van een Maine Coon. Hun vacht is ook langer naarmate ze ouder worden. De Cymric heeft een scala aan kleuren, waaronder tabby, blauwe tabby, rode tabby en blauw-witte tabby.

Karakter

De Cymric is een liefdevolle en loyalistische kat die geschikt is voor gezinnen met kinderen en koppels. Ze zijn erg trouw aan hun baasjes en zullen hen volgen overal waar ze gaan. Ze hebben een blij gemoed en zijn zeer zorgzaam. Ze zijn zeer geschikt als gezinsleden, vooral doordat ze erg gevoelig zijn.

Oorsprong

De oorsprong van de Cymric is afkomstig uit de eilanden Ierland en Wales. De meeste Cymrics zijn afkomstig uit kleine boerendorpen waar ze voornamelijk gebruikt werden om ongedierte buiten de deur te houden. Ze werden ook gebruikt als beestenbont voor kleding. Als gevolg daarvan beschouwden mensen deze katten als een minderwaardig ras.

Levensverwachting

De gemiddelde levensverwachting van de Cymric is ongeveer tien tot veertien jaar. Hoewel deze katten geen gezondheidsproblemen hebben, kan luchtwegaandoeningen voorkomen bij oudere Cymrics. De Cymric is genetisch sterk en er zijn geen genetische ziektes of problemen die voorkomen bij het kattenras. Toch moeten eigenaren erachter zien te komen wat hun kat nodig heeft. Een goed voedingspatroon en regelmatige check-ups in combinatie met goede verzorging kunnen ervoor zorgen dat deze katten een langer dan gemiddeld leven zullen hebben.

De Cymric is een zoete, maar ook gevoelige vriendelijke kat. Met het juiste verzorgingsplan en een liefdevol thuis hebben deze katten een lange, gezonde levensspanne. Er wordt van hen verwacht dat ze een liefdevolle, levenslange bondgenoot worden voor hun baasjes en letterlijk deel uitmaken van hun gezin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *