TopDierenwinkels

De Chinese Li Hua is een uniek en zeer aantrekkelijk kattenras met karakteristieke stekels in een prachtige lange en rijke vacht. Deze middelgrote kat is flexibel, sterk en kan vrij goed worden getraind. Met een levensverwachting van 12 tot 14 jaar, is het een uitstekende keuze voor een levenslange huisdier.

Grootte, vacht en karakter

Chinese Li Hua

De Chinese Li Hua is van gemiddelde grootte met een gemiddelde schouderhoogte van 8 tot 10 inch, met een gemiddeld gewicht tussen 4,5 en 9,5 pond. Het kattenras heeft een dikke jas met wollige langharige vacht, meestal besmeurd met witte, paarse en felgekleurde stekels. De vacht is vaak even of licht gerimpeld en aan de achterkant en de achterpoten is de vacht dikker. De staart heeft een middellange, dikke en volledig gevulde vacht die vaak donkerbruin van kleur is.

De Chinese Li Hua heeft een lief en comfortabel karakter dat af valt op veel mensen. De kat is zachtmoedig, speels en trouw. Bovendien zijn ze vaak nieuwsgierig en sociaal en genieten ze van het gezelschap van hun baasje.

Oorsprong en levensverwachting

De Chinese Li Hua is een relatief nieuw kattenras en is ongeveer 30 jaar geleden ontwikkeld in China. Hoewel vanwege de vele kleuren en patronen gedacht wordt dat het een kruising van verschillende kattenrassen is, is dit nog steeds onbekend.

De levensverwachting van de Chinese Li Hua is ongeveer 12 tot 14 jaar. De kat wordt meestal gezond gehouden als hij of zij een geschikt dieet krijgt, dagelijks wordt uitgelaten en genoeg zorg en liefde krijgt van hun baasje.

Conclusie

Met een middelgrote bouw, een dikke wollige vacht en een karakter dat nieuwsgierig en lief is, is de Chinese Li Hua een uniek kattenras. Als je de zorg en de liefde aan deze prachtige kat kunt geven, zal hij of zij je belonen met een levensverwachting van 12 tot 14 jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *