TopDierenwinkels

Als je houdt van bijzonder uitziende katten, dan is het kattenras Cheetoh misschien wel precies wat je zoekt. Deze fascinerende dieren hebben een kenmerkend reliekleed met apenstekels en hun grote, ronde ogen geven hen een uiterst lieve uitstraling. Maar er is meer te weten over deze unieke dieren die ook gekenmerkt worden door hun goede karakter.

Grootte en Uiterlijk

Cheetoh

Cheetohs zijn middelgrote katten en worden tussen de 4 en 8 kilo bij volwassenheid. Ze hebben een lange,kenmerkende vacht die de tinten bruin, geel, rood en oranje aanneemt. Ook hebben ze verdelingen en banden op hun vacht. Dit geeft hun een aparte look, wat te danken is aan de jarenlange fokkerij.

Karakter

Cheetohs zijn hele rustige katten die erg intelligent zijn. Ze zijn zeer speels en op zoek naar avontuur en liefde. Ze zijn ook zeer liefdevol en communicatief, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden getraind. Hun nieuwsgierigheid dwingt hen ertoe om de dingen die er om hen heen gebeuren te begrijpen.

Oorsprong

Hoewel er geen officiële gegevens zijn over de oorsprong van Cheetohs, is het waarschijnlijk dat ze in de jaren ’90 in Ohio, VS, zijn gefokt. Ze zijn het resultaat van het kruisen van de bengaal, – die afkomstig is van een wilde leeuwenkat – met de Amerikaanse korthaar. Deze kruising is momenteel zeer populair in het Verenigd Koninkrijk.

Levensverwachting

Cheetohs leven gemiddeld 15-18 jaar, afhankelijk van genetica, leefstijl en verzorging. Het is het beste om de dieren regelmatig te laten controleren op eventuele aandoeningen, om zo de kans op het ontwikkelen van gezondheidsproblemen te minimaliseren. Zorg ook dat ze gevaccineerd en ontwormd worden.

Cheetohs zijn prachtige dieren die een unieke uitstraling hebben, met name gezien de verscheidenheid aan kleuren. Bovendien zijn ze zeer intelligent en kunnen ze gemakkelijk worden getraind. Maar het allerbelangrijkste is dat ze liefdevol en familievriendelijk zijn. Als je op zoek bent naar een bijzondere kat, is de Cheetoh zeker de moeite waard als een aanvulling op je gezin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *