TopDierenwinkels

Sinds enkele jaren is de Chausie kat steeds populairder aan het worden als gezelschapsdier, en niet zonder reden. Deze kat heeft een speciaal, uniek uiterlijk en een aantal interessante eigenschappen die hem ideaal maken als gezinshuisdier.

Grootte

Chausie

De Chausie is een indrukwekkende kat, wat betreft grootte. Volwassen Chausie’s hebben een lengte van ongeveer 1 meter en een gewicht tussen de 5-8 kilogram. Naast hun indrukwekkende formaat hebben deze katten ook een indrukwekkende staart die even lang is als hun lichaam.

Vacht

De meest voorkomende vacht van de Chausie wordt “mackeral tabby” genoemd. Dit is een lange, dunne, slanke vacht met een unieke tekening van lange, golvende horizontale lijnen met een zachtbruine kleur met groene of geelachtige ondertoon. Hoewel ze een uitstekend jachtinstinct hebben, hebben ze geen overmatig haarverlies zoals veel andere wilde katrassen.

Karakter

Chausie’s zijn een vriendelijk, opgewekt kattenras die van menselijk gezelschap houden. Ze hebben een hele sterke band met hun eigenaar en staan bekend als een zeer goed getraind kattenras. Hun loyaliteit en affectie zijn ongeëvenaard.

Oorsprong

De Chausie is afkomstig uit het Afrikaanse land van Ethiopië, stempels en Egypte. Oorspronkelijk werden ze gebruikt als jachtdieren en als verdedigers van huizen en eigendommen tegen kwaadaardige dieren. De Chausie is ook de oorsprong van de Egyptische Mau en de Abyssinische kat.

Levensverwachting

De gemiddelde levensverwachting van een Chausie is 12 tot 15 jaar. Als hun dagelijkse behoeften aan voeding, beweging, speelgoed, spaarzame klimruimtes en de juiste medische verzorging in acht worden genomen, kunnen Chausie’s een gezond en gelukkig leven leiden.

Al met al, de Chausie is een uniek, groot en leuk kattenras dat zich zo makkelijk aanpast aan zijn weggeef nuances van een gezin. Ze bieden hun eigenaar veel liefde en trouw, en hun instincten kunnen ook inspireren. Met de juiste verzorging kunnen Chausies een gezonde, lange levensverwachting hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *