TopDierenwinkels

Asielen en dierenwinkels zitten vol met verschillende rassen katten. De Caracat is een bekend en populair ras dat door veel liefhebbers wordt gekozen. In dit artikel leer je meer over de karaktereigenschappen, lichaamsbouw, oorsprong en levensverwachting van deze bijzondere kat.

Algemene informatie

Caracat

De Caracat, ook wel bekend als de Caracal (Caracal, Caracat, Carcacat of Afrikaanse Lynx) is een gecombineerde kruising tussen een Caracal, een serval en een afrikaanse wilde kat. Het kattenras was in 2014 het allereerste geregistreerde gehybride ras. De Caracat is een zeer charismatisch kattenras met een dikke, langharige vacht. Het is een middelgrote kat, met gemiddeld mensurende maten tussen de 18 – 23 centimer (7 – 9 inch) hoogte en tussen 10 – 15 kg (22 – 33 lbs) gewicht.

Karakter

Caracats zijn heel affectief en speels. Ze houden van aandacht. Ze genieten van spelen en het klimmen en springen op plaatsen waar ze niet mogen. Ze zijn nieuwsgierig, ervaren en sociaal. Ze maken vrij snel banden met mensen die ze goed kennen en waarderen. Caracats kunnen heel onafhankelijk zijn, maar zijn ook heel trouw aan hun baasjes.

Oorsprong

De kattenfokkers begonnen met het kruisen van serval, Afrikaanse boskat en de Afrikaanse wilde kat om de Caracat te creëren. Het ras is in Nederland bekend sinds 2014. Het is belangrijk om te weten dat het een gehybride kat is, en niet alleen een kruising van natuurlijke wilde katten.

Levensverwachting

De levensverwachting van de Caracat kan variëren van 10 – 20 jaar. Net als bij alle andere katten is de levensverwachting afhankelijk van de gezondheid en levensstijl van de kat. Goede voeding, regelmatig bezoek aan een dierenarts en genoeg verzorging zullen het liefdesleven van je kat verlengen.

De Caracat is een ontzettend leuke, sympathieke kat met een dikke, luxe vacht. Ze zijn geweldige gezelschapsdieren, die houden van speelsheid en aandacht. Ze zijn heel intelligent en makkelijk te verzorgen. Ze hebben veel liefde te geven en hebben een levensverwachting van ongeveer 10 – 20 jaar. Tel al je favoriete eigenschappen van een kat bij elkaar en je hebt de puurheid van de Caracat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *