TopDierenwinkels

Het Britse Shorthair Javanese ras is een zowel prachtige als zeer populair kattenras. Met zijn kleurrijke vacht in warme kleuren zoals bruin, geel, oranje en onderscheiden patronen maakt hij direct indruk.

Grootte

British Shorthair Javanese

Het Britse Shorthair Javanese ras wordt vaak gekenmerkt door zijn stevige postuur. De gemiddelde lengte van een volwassen kat ligt tussen de 25 en 30 centimeter, bij een gewicht van 5 tot 10 kilo. Qua formaat is hij ongeveer even groot als een grote konijn of kleine hond.

Vacht

De vacht van het Britse Shorthair Javanese ras is kort en dik, waardoor hij zacht aanvoelt. Hij heeft zowel een lange, open rug als een korte staart. Hij heeft vaak donker gekleurde ogen en speels gekleurde voeten.

Karakter

De British Shorthair Javanese kat is bekend als een rustige, vriendelijke en goedmoedige kat. Hij is vol vertrouwen in mensen en houdt ervan om geaaid te worden. Ook is hij bekend om zijn speelse en nieuwsgierige natuur.

Oorsprong

De British Shorthair Javanese, of BSHJ, komt oorspronkelijk uit het verre Zuidoost-Azië. De raskat is waarschijnlijk afkomstig van het eiland Java, waar hij inheems is. In Nederland is hij een van de meer populaire rassen, voornamelijk dankzij zijn vriendelijke karakter.

Lebensverwachting

De British Shorthair Javanese is een kortlevende kat met een levensverwachting van tussen de 8 en 12 jaar. Door goed voor de kat te zorgen, zoals door hem te voeden met een gezond dieet en regelmatige bezoeken aan de dierenarts, kun je ervoor zorgen dat hij lang gezond blijft.

Het Britse Shorthair Javanese ras is een prachtige, kleurrijke kat die wordt gekenmerkt door een vriendelijk en rustig karakter. Door goede verzorging kun je ervoor zorgen dat hij een lange levensduur bereikt. Ben je op zoek naar een kleurrijke metgezel met een aangenaam karakter? Dan is de British Shorthair Javanese een perfecte keuze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *