TopDierenwinkels

Hoe groot is de Bosnische ruwharige hound?

Bosnian Coarse-haired Hound

De Bosnische ruwharige hound is een zeer kleine hond met een gemiddelde schouderhoogte van 28 cm. De ras is afkomstig uit Bosnië, waar hij in de zestiende eeuw werd gefokt. De Bosnische ruwharige hond heeft een tamelijk schuine schoft, die gemakkelijk klimmen en afdalen over oneffen oppervlakken mogelijk maakt. Ondanks de kleine afmetingen, is de Bosnische ruwharige hond een stevige hond die veel energie bezit.

Wat is de vacht van de Bosnische ruwharige hond?

De vacht van de Bosnische ruwharige hond is kort en grof, meestal heeft de ras een effen, grijze of donkerbruine vacht. Ook is er een meer gestreepte vorm van deze hond beschikbaar. Andere kleuren die soms voorkomen zijn zwart, blank, geel of grijs. Net als veel andere kleine honden, heeft de Bosnische ruwharige hond geen veel verzorging vereisen.

De vacht van de Bosnische ruwharige hond mag nooit worden geschoren om een mooi en gelijkmatig uiterlijk te behouden.

Karakter van de Bosnische ruwharige hond

De Bosnische ruwharige hond is een aanhankelijke en loyale hond die een goede band heeft met mensen. Ze kunnen andere huisdieren aanvaarden, maar ze kunnen agressief zijn tegen andere honden van hetzelfde geslacht als ze niet goed worden gesocialiseerd.

Het zijn verstandige honden die een sterke koppeling met hun baasjes kunnen ontwikkelen. De Bosnische ruwharige hond is een eenvoudige en actieve hond die graag plezier beleeft aan lange wandelingen, baantjes, frisbeeën en veldspel. Ze vinden het leuk om te spelen en socialiseren goed met mensen en andere huisdieren.

Oorsprong van de Bosnische ruwharige hond

De Bosnische ruwharige hond is afkomstig uit het oostelijke deel van Bosnië, waar deze hond meer dan 500 jaar geleden werd gefokt. De oorsprong van de Bosnische ruwharige hond wordt doorgaans gesuggereerd in Turijns Bosnië, terwijl anderen beweren dat het een product is van fokken tussen de Dalmatische hond en de Bulgaarse Herder.

Deze honden werden traditioneel gebruikt als gezinshond en jacht hond, waarbij hij variaties aan prooi kon vasthouden zoals konijnen en herten.

Lifespan van de Bosnische ruwharige hond

De Bosnische ruwharige hond heeft een redelijk lange levensduur van ongeveer 12 tot 14 jaar. Omdat het een kleine hond is, kunnen er wat gezondheidsproblemen met deze hond samenhangen, zoals zigzagschade van de knieën, gearbitreerde huidaandoeningen en heel zelden epilepsie. Het is belangrijk om de gezondheid van de Bosnische ruwharige hond te monitoren en regelmatig naar de dierenarts te gaan voor controle.

De Bosnische ruwharige hond is een volhardende, actieve en gehoorzame hond die een geweldige metgezel kunnen zijn voor gezinnen. Het is een lief, aanhankelijk en betrouwbaar ras, dat creativiteit in speelse activiteiten koppelt aan een liefhebbende en avontuurlijke geest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *