TopDierenwinkels

De Bambino-kattenras is relatief nieuw op de markt, wat alleen maar meer aandacht vraagt voor de kleine, onnavolgbare kat. Dit kattenras is behalve liefdevol ook heel erg grappig. Het blijft je verrassen met zijn energieke oppervlakheid en verschijnt in een verscheidenheid aan kleuren en maten.

Grootte van de Bambino

Bambino

De Bambino is een van de kleinere kattenrassen, met een gemiddelde schouderhoogte van 12,7 centimeter en gewicht van 2,7 kilogram. Dit ras heeft geen breedtecriteria, dus een Bambino kan verschillen in grootte, afhankelijk van de genen geërfd van zijn of haar ouders.

Vacht van de Bambino

De vacht is gemiddeld en dik, met stevige golven. Lang haar kan bestaan, maar uiteraard korter. Kort haar moet regelmatig g heelheid worden om ongemak voor deze kleine felines te voorkomen. Bambino’s worden meestal geboren in mokka, maar afhankelijk van hun ouders, kunnen Bambino’s ook geboren worden in wit, blauw, crème of bruin.

Karakter van de Bambino

De Bambino is geen rustige kat. Hij houdt absoluut van activiteiten en grappigheid. De Bambino is ondernemend, slim, scherp en met een arsenaal aan katachtige schoonheid. Dit kattenras is gezellig, intelligent en voorzien van een enorme hoeveelheid energie. Dit maakt de Bambino geestig en humoristisch.

Oorsprong van de Bambino

De Bambino werd gecreëerd door ruim twintig jaar experimenteren met kruisingen van uitsluitend kinderachtige kattenrassen. Ten slotte werd de Bambino officieel erkend als een nieuw kattenras in 2005.

Levensverwachting van de Bambino

De levensverwachting van de Bambino is vergelijkbaar met die van andere katten, meestal 15 tot 20 jaar.

Om de Bambino’s gezond te houden, is het belangrijk om een gezond dieet te volgen, vaccinaties te ontvangen, regelmatig te poetsen en regelmatig naar een dierenarts te gaan.

Tot slot

De Bambino is een lief, klein en grappig kattenras, dat vol energie zit. Ze genieten van de aandacht en zijn gemiddeld vrolijk en actief. Bovenal is de Bambino een van de meest charmante kattenrassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *