TopDierenwinkels

Grootte en vacht

Balinees

De Balinees is een van de kleinere rassen onder de katten. De volwassen katten zijn meestal tussen 4 en 6 kilo. Ze hebben een goed ontwikkelde borst, een breed hoofd met opvallende oren en hun lichaam is relatief lang ten opzichte van de grote van hun hoofd. Ze hebben een heerlijke zijdeachtige vacht die over het algemeen wit is met lichte bruin- of grijstinten. Dit is de balinees’s meest kenmerkende eigenschap.

Karakter en gedrag

Beslaglegging is een kenmerk dat zeer typisch is voor de Balinees. Ze zijn energiek, nieuwsgierig en sociaal. Ze zijn niet bang om aan te haken en voelen zich snel thuis in hun nieuwe omgeving. Door hun grote enthousiasme voelen ze zich vaak aangetrokken tot mensen. Ze kunnen heel aanhankelijk zijn en kunnen hun baasjes out of the blue verrassen met een kop wrijven. Ook zijn ze intelligent en verzamelen vele trucjes, waardoor ze een interessante huisdier kunnen zijn.

Oorsprong

De oorsprong van de Balinees is niet meer dan een mythe. Hoewel meer dan eens is voorgesteld dat ze gekruist zouden zijn met Siamezen, is dergelijk voorstel altijd geweigerd. Waarschijnlijker is dat deze soort van kat afstamt van Indonesische jachtluipaarden. Hoewel ze tegenwoordig voornamelijk als huisdier gehouden worden, kunnen ze nog steeds goed jagen en klimmen.

Levensverwachting

De Balinees heeft een levensverwachting van ongeveer 10 tot 16 jaar. Desondanks kunnen sommige Balinezen gemakkelijk 21 jaar en ouder worden. Twee jaarlijkse fysieke controles door een dierenarts helpen om te controleren of er geen gezondheidsproblemen zijn.

Conclusie

De Balinees is een kleurrijk, energiek en rustig kattenras. Ze zijn intelligent en hebben vette pootjes, wat hen aantrekkelijk maakt om als huisdier gehouden te worden. Met hun levensvatting van tussen 10 en 16 jaar, zijn ze een ideale metgezel om jarenlang van te genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *