TopDierenwinkels

De American Shorthair Persian (ASP) is een uniek en charmant kattenras dat populair is over de hele wereld. De kat heeft een middelgrote lichaamsbouw, een prachtig ontwerp en een aantrekkelijk uiterlijk. De ASP is een van de meest rustige kattenrassen.

Uiterlijk en lichaamsbouw

American Shorthair Persian

ASPs hebben een gemiddelde grootte en een robuust gebouwd lichaam. Hun vacht lijkt veel op die van een Pers: kort en dicht. De meeste ASPs hebben een gekleurde lange staart. De gemiddelde leeftijd voor deze kat is 8 tot 12 jaar.

Karakter

De ASP is een rustig, vriendelijk en een kalmerend kattenras. Ze houden van het gezelschap van hun mensen en andere katten. Ze zijn erg toegewijd en gehoorzaam en hebben niet veel schoonmaak vereist. Ze hebben niet veel begeleiding nodig en kunnen gemakkelijk alleen thuis gelaten worden.

Oorsprong

De ASP is afgeleid van de Persisch, het bekendste kattenras ter wereld. Oorspronkelijk uit het vroegere Perzië (op dit moment Iran), hun populairiteit verspreidde zich over de hele wereld. Nu worden ze in veel landen gefokt.

Levensverwachting

De levensverwachting van de ASP is ongeveer 10-15 jaar. Hoewel ze meestal een redelijk goede gezondheid hebben, kunnen ze last hebben van allergieën en ademhalingsproblemen. Het is daarom belangrijk om hun gezondheid regelmatig te controleren en ze te voorzien van een goede voeding.

Al met al, de American Shorthair Persian is een geweldig kattenras. Ze hebben een uiterst charmant uiterlijk en een aanstekelijke persoonlijkheid. Als je een liefdevolle en vriendelijke kat zocht, kun je met de ASP niet verkeerd gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *