TopDierenwinkels

De American Keuda is een unieke kattenras dat zijn naam verdient, want zijn uiterlijk en persoonlijkheid zijn zo speciaal dat het net lijkt alsof hij uit een ander land komt. American Keuda’s zijn meestal middelgrote katten, tussen de 4 en 5 kilo. Ze hebben een vrij compact lichaam maar hebben een prachtige, lange en dikke vacht. Het belangrijkste verschil tussen andere katten is dat American Keuda’s nooit geschoren hoeven te worden, omdat de vacht goed gezond blijft. Ze hebben een helder persoonlijkheid, lief en vriendelijk, ze zijn erg intelligent en ze zijn een geweldige kameraad. Natuurlijk zijn het als katten net als alle andere katten, dus ze kunnen ook allergisch zijn en moeten altijd huishoudelijke taken hebben om ze bezig te houden.

Geschiedenis

American Keuda

American Keuda’s zijn afkomstig uit de Verenigde Staten en ze worden al vele jaren gehouden als huisdieren. Hoewel er niet veel bekend is over hun oorsprong, wordt aangenomen dat ze verwant zijn aan de Amerikaanse Bobtail. American Keuda’s zijn de laatste jaren erg populair geworden en er zijn veel verenigingen opgericht die zich met het ras bezighouden. Daarnaast zijn er een aantal tentoonstellingen waar American Keuda’s tentoongesteld worden, waaruit hun populariteit blijkt.

Gezondheid en levensverwachting

American Keuda’s hebben een hoge levensverwachting van ongeveer 14 tot 16 jaar. Ze hebben de neiging om gezond te leven, dus als je goed voor je American Keuda zorgt dan kun je er vanuit gaan dat ze ook op oudere leeftijd nog gezond zullen zijn. Hoewel ze geen typische ziektekosten hebben, hebben ze de neiging om grote oorplaatjes te hebben, in vergelijking met andere kattenrassen, dus het is aan te raden om regelmatig bij de dierenarts langs te gaan voor controles.

Samenvatting

De American Keuda is een middelgrote kat die staat bekend om zijn vriendelijkheid en vriendelijkheid. Ze hebben een prachtige, lange en dikke vacht die nooit geschoren hoeft te worden. Ze kwamen oorspronkelijk uit de Verenigde Staten en worden al vele jaren gehouden als huisdieren. American Keuda’s hebben een gemiddelde levensverwachting van 14 tot 16 jaar en ze hebben de neiging om grote oorplaatjes te hebben in vergelijking met andere kattenrassen. Al met al is de American Keuda een ideale kameraad voor iedereen die van katten houdt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *