TopDierenwinkels

De American Curl is terug te vinden in de wereld van de katten met een collectief een bijzonder veelzijdig karakter en een adembenemend uiterlijk. De in Amerika gefokte kat brengt zoetsappigheid en levensvreugde in huis. Bekijk eens hoe een American Curl eruitziet, hoe het karakter is en welke categorieën het ras kent.

Hoe ziet de American Curl eruit?

American Curl

De American Curl is een gemiddeld formaat kat: iets langer dan breed. Het ras weegt ongeveer 3,5 kilo. De kop is van middelmatige grootte en aan de voorhoofd-en nekspieren is te zien dat het een bijzondere gevormde kat is. De oren zijn de bijzonderheid van de kat, net als bij andere rocks en sphinx staartloze rassen, want de oren van de American Curl krullen naar achteren.

De vacht is middellang met een goede ondervacht. De American Curl heeft geen bepaalde kleur, maar kan voorkomen in alle kleuren. Het bijzondere aan de American Curl is het feit dat het een zeldzaam ras is wat moeilijk te vinden is in katten catterys en catterys. De meeste American Curls die je tegenkomt in Nederland zijn dan ook importkatten.

American Curl karakter

Als je op zoek bent naar een leuke, speelse en kameraadschappelijke kat, is de American Curl helemaal iets voor jou. Dit ras is heel mak, aanhankelijk en intelligent. Door al deze eigenschappen is het een leuke huisgenoot die graag kan genieten van knuffels. De American Curl is zelfs zo hechte met zijn geliefden dat het moeilijk is ze weg te laten gaan als ze uit huis gaan, dus als je een reislustige is kan de American Curl niet de juiste kat voor je zijn.

De American Curl is een bijzonder vriendelijke kat, die relatief veel mensen en huisdieren accepteert. Het is ook een goede moeder die weinig problemen heeft met het opvoeden en verzorgen van haar kleine jongen. De American Curl is vriendelijk tegen kinderen en wordt graag verwend met knuffels.

Oorsprong en levensverwachting

De American Curl is voor het eerst gezien in 1981 in de Amerikaanse staat Californië. Een paar katten met krullende oren verschenen op straat en werden verzameld. Regelmatig komt dit fenomeen voor in een kleine populatie katten. De oorsprong van het type oor is onbekend, maar het is minder waarschijnlijk te wijten aan een genetische mutatie. De internationale kattengeschiedkundigen neigen naar de theorie van de natuurlijke selectie als de meest waarschijnlijke oorzaak.

Vanwege hun adembenemende schoonheid en kameraadschappelijk karakter, is de American Curl een meer en meer geliefd kattenras. Het brengt veel liefde en vreugde in de huiselijke sfeer. Een American Curl heeft een gemiddelde levensverwachting van 12-15 jaar, maar kan ook langer leven.

Jaarlijks neemt het aantal liefhebbers van de American Curl toe. Deze kleine, mollige kat is een echte schoonheid, met stijl en persoonlijkheid. Als je geniet van aandacht, is een American Curl de perfecte metgezel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *