TopDierenwinkels

De Abessijnse kat is een echt koningsras en wordt door vele liefhebbers gezien als de perfecte huiskat. Deze kat heeft van nature een kleurrijk, licht kort haar. Ook is de kleur van de vacht meestal getekend en geverfd. Ze kunnen worden ingedeeld in twee hoofdtype vachten – shorthair of longhair. Hun lange, gestroomlijnde lichaam is breed en kan van medium tot groot worden. Ze hebben ook sterke, slanke ledematen, kleine felle ogen van allerlei kleuren, een korte rechte neus en zijn bekend om hun extreem lange staarten.

Karakter en oorsprong

Abessijnse kat

Net als met andere katten, zijn de meeste Abessijnse katten erg sociaal en speels. Ze houden van aandacht van hun eigenaar en zijn dol op lange knuffelsessies, spelletjes en uitlaatactiviteiten. Ze hebben vaak meer energie dan andere katten en worden vaak gezien als de perfecte begleiters. Abessijnse katten komen oorspronkelijk uit Afrika. De naam verwijst naar de stad Abessinië, de koninklijke stad die tegenwoordig Asmara heet en in het huidige Eritrea ligt.

Leesverwachting

De gemiddelde levensverwachting van een Abessijnse kat is 12 tot 15 jaar, maar sommigen kunnen in sommige gevallen (hoewel niet vaak) veel langer leven. Om deze kat zo gezond mogelijk te houden, is het belangrijk dat ze een uitgebalanceerd dieet krijgen, zoals eten dat volwaardig is en speciaal is samengesteld voor katten. Als je een Abessijnse kat hebt, raadt het RSPCA aan dat hij regelmatig naar de dierenarts voor controles.

Conclusie

Al met al is de Abessijnse kat een geweldig huisdier. Ze zijn zeer sociaal, mooi en energiek. Met de juiste verzorging kan een Abessijnse kat op een gezonde leeftijd worden, zo niet jonger dan 15 jaar. Als u op zoek bent naar een kat om uw gezin te vergezellen, is de Abessijnse kat een geweldige optie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *