TopDierenwinkels

De Yorkshire Terriër is een veelgeziene hondenras in het landschap. Ze zijn klein van stuk, maar hebben zeker kracht. Maar wat zijn de kenmerken van deze honden?

Grootte en vacht

Yorkshire Terriër

De Yorkshire Terriër is een klein hondenras dat gemiddeld tussen de 10 en 12 gram woog. Ze hebben een glanzende vacht, meestal donkerpaars of bruin van kleur. De mooie vacht was oorspronkelijk bedoeld om weefselproducten te beschermen, en is zo dik dat het in staat is om bijna elke temperatuur te weerstaan.

Karakter en oorsprong

De Yorkshire Terriër is een lief, vriendelijk en intelligent hondenras. Ze zijn ook erg geschikt om als huishond te houden. Hun oorsprong komt uit het Verenigd Koninkrijk, waar het ras begonnen is met het fokken van kleinere hondenstalen.

Levensverwachting

De Yorkshire Terriër heeft gemiddeld een levensverwachting van 11 tot 15 jaar. Ze hebben vaak een eersteklas gezondheid, maar er zijn wel enkele gezondheidsproblemen waar ze over een leven mee te maken kunnen krijgen. Dit omvat onder andere patellaluxatie, staar en allergieën.

Tot slot

Hoewel de Yorkshire Terriër is het kleinste hondenras, zijn het lief, intelligent en hebben ze een levendige persoonlijkheid. Ze zijn zeker zeer geschikt als huishond en met goede zorg en verzorging kunnen ze gemiddeld 11 tot 15 jaar oud worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *