TopDierenwinkels

Waarschijnlijk ken je de Whippet wel; deze kleine, slanke honden behoren op de hondenshows inmiddels tot de absolute toppers. Maar wat is er zo speciaal aan dit hondenras? We vertellen je graag wat meer over de Whippet.

Grootte en vacht

Whippet

De Whippet is een relatief kleine hond; de volwassen reuen worden maximaal zo’n 48 cm hoog, de teven maximaal zo’n 45 cm. Qua gewicht kunnen ze variëren van 6 tot zo’n 10 kilo. De Whippet heeft een korte, gladde, erg aantrekkelijke vacht, die in allerlei verschillende kleuren en combinaties verkrijgbaar is. Je komt ze daardoor tegen in allerlei verschillende kleuren, van wit tot rood, die tevens nog eens steeds leuker gaan verven met de jaren.

Karakter

Waar de Whippet op het eerste gezicht misschien wat terughoudend lijkt, is het karakter van de hond juist heel evenwichtig: het is een lief, open hondenras, dat enorm van aandacht houdt. Wanneer Whippets je zien, zullen ze je meteen prachtig begroeten met hun zachte, kalme ogen en aanhankelijke instinct.

Oorsprong

De precieze oorsprong van de Whippet is niet echt duidelijk. Waar de Whippet de afgelopen jaren vrij populair is geworden, is de echte familie van de Whippet niet helemaal bekend. Wel is duidelijk dat hij in ieder geval afkomstig is uit onder andere het Verenigd Koninkrijk; misschien komt de Whippet wel van de Greyhound af.

Levensverwachting

De Whippet is een van de kortstlevende hondenrassen; met veel zorg, beweging en een gezond dieet zal hij gemiddeld zo’n 12-14 jaar oud worden. Uiteraard heeft elke hond een andere levensverwachting, maar de Whippet staat er toch om bekend dat ze relatief vroeg kunnen overlijden.

Conclusie

De Whippet is het perfecte hondenras voor liefhebbers. Niet alleen is hij prachtig om te zien, maar ook als het gaat om temperment heeft de Whippet een van de meest evenwichtige karakters. Hij is lief, open en aanhankelijk. Als je voor een Whippet kiest, wees je ervan bewust dat het een hondenras is met een lage levensverwachting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *