TopDierenwinkels

De West Highland White Terriër is een energiek, kleurrijk en vriendelijk hondenras dat in de 19e eeuw ontstond in Schotland. Het is de moeder van veel populairdere rassen zoals de Cairn, Dandie Dinmont en Scottisch Terriër. Ze zijn geschikt voor alle huisstijlen en gezinnen. Met hun grote, stevige bouw, veerkracht en vrolijke persoonlijkheid zijn het geweldige huishonden.

Grootte

West Highland White Terriër

De West Highland White Terriër heeft een stevige, robuuste bouw en is in staat om de meeste mensen omver te blazen met hun energie. Ze zijn gemiddeld 25-35 cm hoog en wegen 8-10 kg. De meeste West Highland White Terriërs zijn meestal wat kleiner dan andere Terriërs.

Vacht

Hun vacht is kenmerkend wit, maar er kunnen soms lichtbruine of grijze kleuren in voorkomen. Deze soort heeft een dubbele vacht die de oren, ogen, romp en poten bedekt. Het heeft een zacht bovenlaken met een dikke, zwaar vacht onderaan dat buigzaam en glad is. Omdat het een dubbele laag heeft, zal het jeugdig en glanzend blijven in de privé omgeving van de baas.

Karakter

De West Highland White Terriër is een kleurrijke, energieke en alert hond. Ze zijn aanhankelijk, affectioneel en altijd klaar om te leren. Ze kan als een trouwe waakhond worden gebruikt, maar is meestal meer geïnteresseerd in spelen en wandelen. Ze kunnen best wel koppig zijn, maar hebben constante verzorging nodig.

Oorsprong

De West Highland White Terriër is afkomstig uit Schotland. In de 19e eeuw begon de Schotse adel deze kleine Terriër te fokken voor jacht, baan- en veldjacht. Door de jaren heen is de West Highland White Terriër uitgegroeid tot een van de meest populaire hondenrassen ter wereld, met meer dan 300.000 honden wereldwijd.

Levensverwachting

De West Highland White Terriër heeft een middellange levensverwachting van 11-15 jaar, afhankelijk van de levensstijl van de hond. Ze hebben gezondheidsproblemen zoals luxatie van de patella, tandheelkundig probleem en allergieën. De West Highland Terriër moet regelmatig gecontroleerd worden op infecties en ziektes.

Het kleurrijke West Highland White Terriër is een heerlijke huisdier met een energieke, maar evenwichtige persoonlijkheid. Deze robuuste, stevige hond heeft een lange levensverwachting en verschillende gezondheidsproblemen. Met zijn zachte vacht en liefhebbende persoonlijkheid is hij het perfecte huisdier voor elk gezin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *