TopDierenwinkels

De Welsh Corgi Pembroke is een type hond dat afkomstig is uit Wales. Deze honden hebben een prachtig uiterlijk als gevolg van hun stevig gebouwde lichaam en warrige, korte haren. Ze hebben grote, rechte oren en lange, sterke poten. Deze intelligente honden zijn gewend om opdraven als trouwe gezinsleden. Maar wat nog meer is er over deze Corgi’s te weten?

Grootte en gewicht

Welsh Corgi Pembroke

De Welsh Corgi Pembroke is een kleine hond. Volwassenen worden gemiddeld 25-30 cm hoog en wegen tussen de 10-12 kg. Hoewel de meeste Corgi’s kleiner zijn dan de gemiddelde hond, hebben ze een stevig, sterk lichaam dat in staat is om actief te spelen en meerdere uren te wandelen.

Vacht

De Welsh Corgi Pembroke komt in verschillende combinaties van kleuren met een breed spectrum aan haartinten. De meest voorkomende kleurvarianten zijn rood, bruin, zwart, grijs en wit. Het haar van Corgi’s is kort, dik en stug, met een dubbele vacht. Ze hebben een gladde onderlaag die warmte biedt aan het lichaam, terwijl de bovendekse ontlokt soortgelijke waterafstotende eigenschappen als schapenwol.

Karakter

Als het gaat om het karakter van de Welsh Corgi Pembroke, dan zijn er een paar dingen waar je op moet letten. In tegenstelling tot andere hondenrassen, zijn Corgi’s vrij rustig van aard en liever thuis bij hun gezin. Bovendien zijn ze zeer intelligent en hebben ze een uitdagend karakter dat eindeloos fascinerend kan zijn. Ze zijn zeer loyale metgezellen die graag met hun eigenaars spelen.

Oorsprong

De Welsh Corgi Pembroke heeft een unieke oorsprong. Het ras komt oorspronkelijk uit Wales en wordt gezien als een zogeheten ‘speciaal’ hondenras, dat wordt toegeschreven aan Keltische herders vanuit Wales. Hoewel de precieze herkomst van de Corgi’s onbekend is, wordt verondersteld dat het ras is ontstaan uit kooi- of melkertshonden en dat het in de 12e of 13e eeuw aan de Britse eilanden is gebracht, waar de Corgi nog steeds populair is.

Levensverwachting

De levensverwachting van een Welsh Corgi Pembroke hangt af van een aantal factoren, waaronder gezondheid, milieu en kwaliteit van het leven dat door de eigenaar wordt geboden. Maar in het algemeen is de levensverwachting van een Corgi erg goed en hebben zij gemiddeld een levensverwachting van 12-13 jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *