TopDierenwinkels

Het Welsh Corgi Cardigan wordt omschreven als een hondenras dat een goed humeur heeft, een gevoelige natuur heeft en als een hond die mensen een echte vriendelijkheid geeft. De Welsh Corgi Cardigan is een actief en intelligent hondenras met een lange geschiedenis en is vrij klein van stuk, met volwassenen die meestal een lengte van ongeveer 30 tot 40 cm bereiken en ze hebben vaak een gewicht van 10-12 kilogram. De Corgi Cardigan is bedekt met een mooie en veelzijdige vacht. De vacht bestaat uit een harde, dichte, waterafstotende bovenlaag die ondersteund wordt door een dunne laag zachte ondervacht. De lange geschiedenis van de Welsh Corgi Cardigan dateert terug tot de 9e eeuw in Wales. De naam “corgi” is afgeleid van het Wales Keltische woord voor “hond”. Het hondenras de Welsh Corgi Cardigan word wel omschreven als de bekendste van de twee welsh Corgi soorten en is beschouwd als een goede gezinshond. Ze hebben een reputatie als goede herders (hoewel het over het algemeen een kleinere herdershond is).

Karakter en bijzonderheden

Welsh Corgi Cardigan

De Welsh Corgi Cardigan is een energiek hondenras met zelfvertrouwen en een vreugdevol karakter. Deze lage haarvacht wordt omschreven als vriendelijk, speels, moedig en slim. Ondanks hun kleine formaat, is de Corgi Cardigan een vrij stevige hond. Andere bijzonderheden die behoren bij dit ras, is het feit dat de welsh Corgi Cardigan een lange levensverwachting heeft van 10 tot 12 jaar.

Oefenen met de Welsh Corgi Cardigan

De Welsh Corgi Cardigan heeft veel energie, waardoor het van belang is om voldoende dagelijkse lichaamsbeweging te krijgen. De Cardigan kan ieder gewenst dagelijks randgebied begaan, want met de korte benen heeft de Cardigan veel uithoudingsvermogen. Cardigans zijn zelfs zo stoer dat ze wel hardlopen kunnen. Omdat ze zo actief zijn, worden ze ook aangeraden om regelmatig te oefenen om fit te blijven.

Conclusie

Kortom, de Welsh Corgi Cardigan is een hondenras met een lange geschiedenis van vele eeuwen waarvan wordt verondersteld dat ze afstammen van de Keltische nederzettingen in Wales. Hun kleine formaat, een mooie veelzijdige vacht en een gevoelig karakter met een goed humeur, maken dat de Welsh Corgi Cardigan een hondenras is met een hele sterke persoonlijkheid. Ze hebben veel energie en kunnen zo iedere dag goed hun energie kwijt. Ze hebben een echte vriendelijke hartelijkheid tegenover iedereen, waarbij ze een lange levensverwachting hebben van 10-12 jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *