TopDierenwinkels

Als je lekker actief bent en op zoek bent naar een maatje, dan is de Vizsla een hondenras wat perfect bij je past. Oorspronkelijk afkomstig uit Hongarije, is de Vizsla een robuust, krachtig ras met een prachtige goudgele vacht. Ze zijn zelfliefhebbend, intelligent en erg trouw. Naast hun actieve persoonlijkheid zijn Vizslas zeer lief en zindelijk.

Grootte en vacht van de Vizsla

Vizsla

Vizslas zijn medium maat honden, doorgaans variërend van 49-61 cm in schouderhoogte. Door hun gewicht variëren ze van 17-25 kg, waardoor ze lichtelijk langer en platter zijn dan veel andere soorten. De vacht van Vizslas is over het algemeen dunner dan die van veel andere hondenrassen, maar daardoor ook erg soepel. De kleur of bruin, lichtbruin of een mooie kastanjebruin met verschillende vergelingen erin.

Karater en oorsprong van de Vizsla

Vizslas zijn sociale en levendige honden die erg van gezelschap houden. Ze zijn gemakkelijk op te voeden en leren heel snel. Ze zijn nogal brutaal met hun bezitter, maar zijn bij vreemden zeer zindelijk. Ze zijn zelfverzekerd en behendig, wat veel aan te merken heeft dat voor een eigenaar plezierig is om te zien. Vizslas komen oorspronkelijk uit Hongarije, waar ze al meer dan 1000 jaar worden gebruikt als jachthonden.

Lefesverwachting van de Vizsla

De levensverwachting van de Vizsla ligt ergens tussen de 12 en 14 jaar. Ze hebben niet veel gezondheidsproblemen, ondanks degene die kunnen voorkomen zoals, elleboog- en heupdysplasie. Ook zijn ze vatbaar voor bloedarmoede en allergische reacties. Maar al met al zijn Vizslas een relatief goedkoop leven.

Samenvatting

Vizslas zijn een middelgrote hondensoort met een mooie goudgele vacht. Ze zijn intelligenter dan de meeste hondenrassen en voelen zich helemaal thuis als het gaat om actief zijn. Ze hebben een levensverwachting van ongeveer 12-14 jaar, waardoor het een middellange levensduur heeft. Als je een actief bezitter bent die van een loyale partner houdt, is de Vizsla een geweldig ras om mee te beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *