TopDierenwinkels

De Tibetaanse Spaniel is een kleine, vrolijke hond met grote ogen. Geboren in Tibet, is dit hondenras een bekend gezicht in veel huishoudens. De Tibetaanse Spaniel is een karcassenras dat behoort tot de groep van kleine spaniels. Ze hebben een teefacht die lang en golvend is en meestal een ‘foreign blue’ kleur heeft. Ze hebben prachtige, expressieve ogen en kenmerken zoals kleine oren. Ze hebben een kenmerkende staart, die eindigt in een kleine krullen.

Tibetaanse Spanieels, vurig en zorgzaam karakter

Tibetaanse Spaniel

De Tibetaanse Spaniel is een attent en opmerkzaam hondenras. Ze hebben een buitengewoon vurig karakter, waardoor hun gebruikelijke ondeugd ook gepaard gaat met een liefdevolle, zorgzame aard. Ze zijn zeer intelligent en zeer mobiel, wat betekent dat ze fysieke activiteit vereisen om tegen de verveling te vechten. Ondanks hun kleine grootte hebben ze een grote wil om te klimmen en te springen en kunnen ze gemakkelijk overheersend worden als ze niet voldoende training krijgen.

Oorsprong en levensverwachting

De Tibetaanse Spaniel is een oud ras, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gefokt in Tibet. Later werden ze ook in Europa erkend. De meeste van deze honden hebben een gemiddelde levensduur tussen de 12 en 15 jaar. Net als bij alle honden kunnen verschillende ziekten en gezondheidsproblemen hun levensverwachting verlagen. door het kiezen van een verantwoorde en geteste fokker, kunnen problemen met de gezondheid worden vermeden.

De Tibetaanse Spaniel: het ideale huishondenras

De Tibetaanse Spaniel is een kleine, gezellige hond met een talentvolle persoonlijkheid. Ze hebben een grote drang om training te ontvangen, maar zijn gelukkig in hun huiskamer thuis. Het is een klein, alert en onderhoudsvriendelijk hondenras dat perfect is als huishond en gezinslid. Hun goedgestemde, affectieve karakter in combinatie met hun kleine omvang en weinig verzorging maken de Tibetaanse Spaniel het ideale huishondenras.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *