TopDierenwinkels

Als je op zoek bent naar een imposant hondenras dan is de Tibetaanse Mastiff je perfecte keuze. Dit grote hondenras, ook wel Lhasa Apso genoemd, stamt uit het Tibetaanse Plateau. De Tibetaanse Mastiffs zijn bekend om hun gigantische postuur en robuuste bouw. Hierdoor zijn ze uitermate geschikt als waakhond. Hun mooie en volledig witte vacht maken ze nog aantrekkelijker om te zien.

Grootte en Gewicht

Tibetaanse Mastiff

Tibetaanse Mastiffs zijn één van de grootste en zwaarste hondenrassen ter wereld. Ze wegen over het algemeen tussen de 45-72kg . en zijn 64-76 cm. hoog als volwassenen. Mannetjes zijn meestal iets zwaarder en langer dan vrouwtjes. De laatste jaren worden sommige reuen van het ras wel 122 kg. en 91 cm. hoog gemeld.

Vacht

De vacht van de Tibetaanse Mastiff is erg dik en rond de nek is de haardichtheid erg hoog. Vrouwtjes hebben meestal nog meer vacht dan mannetjes. De meest voorkomende kleur is wit, maar ze komen ook voor in verschillende kleuren als donkerbruin, lichtbruin en zwart met bruine of rode vlekken. Ze zijn weerbestendig, wat betekend dat ze makkelijk tegen kou en warmte kunnen, waardoor ze super geschikt zijn voor een landelijk leven.

Karakter

Tibetaanse Mastiffs zijn heel intelligent en leergierig. Hun territoriale karakter maakt ze erg verstandige waakhonden. Ze zijn erg trouw en weerhouden elke vreemde persoon of dier tegen om het eigendom van de eigenaar te beschermen. Tibetaanse Mastiffs hebben een rustig, maar «nobles» karakter. Hun eigenaars worden geadoreerd door hun trouwe viervoeter.

Oorsprong

De Tibetaan Mastiff stamt af van de Molossers, een aantal grote herderhondenrassen uit het oude Griekenland. Het ras evolueerde meer dan tweeduizend jaar geleden en werd gehouden door boeren. In China werden ze ook gebruikt als werkhond, om schapen te grazen te houden, maar ook als waakhond. In Engeland werden ze pas bekend in de 19e eeuw, maar het ras valt er sindsdien van de populaire rassen.

Levensverwachting

De gemiddelde levensverwachting van Tibetaanse Mastiffs ligt tussen 10-12 jaar. Dit komt mede door de grootte en het gewicht waar de honden mee te maken hebben. Roken is een directe aanleiding van diverse gezondheidsproblemen bij deze honden. Verder is een goed voedingsplan en 75 minuten beweging per dag belangrijk om een Tibetaanse Mastiff in optimale conditie te houden.

Dus als je op zoek bent naar een grote hond met een mooie bewezen trouw en intelligentie, dan is de Tibetaanse Mastiff de perfecte hond voor jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *