TopDierenwinkels

Een hond is een perfect huisdier voor iedere gezin en de Tervuerense Herder is daar geen uitzondering op. Dit Belgische hondenras is intelligent, actief en vasthoudend, waardoor het een geweldige gezinshond maakt. Maar wat moet je nog meer weten? Lees hieronder verder om meer te weten te komen over de Tervuerense Herder.

Grootte en vacht

Tervuerense Herder

Tervuerense herders zijn grote honden met een sterke, robuuste bouw. Ze wegen meestal tussen de 25 en 40 kg en staan ​​meestal tussen de 60 en 65 cm hoog. De Tervuerense Herder heeft een dubbele vacht. De buitenste laag is langer en wat dikker, waardoor hij een zijdezachte, afgeplatte uitstraling heeft. Hun vacht is meestal donker in kleur (met schaduwvarianten van grijs tot rood).

Karakter

Net als de meeste herders is de Tervuerense Herder een universeel gewaardeerde kameraad. Ze zijn getraind om te herderen, waardoor ze een zelfverzekerde, zelfstandige hond zijn met een sterk overtuigingsvermogen. Ze hebben een kalm, geduldig karakter, en willen instinctief hun gezin beschermen. Ze zijn lief, maar koesteren hun herderinstinct. Dit ras is gevoelig en alert, maar ook vriendelijk en speels.

Oorsprong en levensverwachting

De Tervuerense Herder is een van de vier Belgische herdershonden. De exacte herkomst is onbekend, maar men gelooft dat het ras afstamt van de Roeselare Bakker, uit Noord-Frankrijk. Tervuerense Herders hebben een gemiddelde levensverwachting van 12 tot 14 jaar. Ze zijn meestal goed gezond en hebben geen aanleg voor speciale ziekten.

Conclusie

De Tervuerense Herder is een perfecte gezinshond. Dit Belgische hondenras heeft een geweldig karakter, is intelligent, actief en bezit een sterk beschermend instinct. De Tervuerense Herder heeft een dubbele vacht, die meestal donker, licht of grijs is. Oorspronkelijk komt het uit Noord-Frankrijk en heeft een levensverwachting van 12-14 jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *