TopDierenwinkels

Teckels zijn zeer populaire hondenrassen met een kenmerkend postuur. Ze zijn relatief klein, hebben korte poten en lange lichamen, en hebben gewoonlijk een sierlijke vacht. Ondanks hun kleine afmetingen kunnen Teckels sterk en slim zijn, en ze bieden vaak betrouwbare loyaliteit en een goede bewaking.

Grootte van de Teckel

Teckel

De teckel heeft een typisch postuur. Een Teckel is klein van stuk, met korte poten en in verhouding een langer lichaam. De meeste Teckels wegen tussen 3 tot 6 kilogram, met een schofthoogte variërend van 15–30 cm. Er zijn echter Miniature Dachshunds (met een gewicht van 2-5 kilo en een schofthoogte van 12-16 cm) and Kaninchenteckels (met een gewicht van 1-3 kilo en een schofthoogte van 8-14 cm.

Vacht van de Teckel

De Teckel heeft verschillende vachtvarianten. De kalme, zachte en stijlvolle Teckels met de langharige vacht of de korte, rechte Teckels met de pluizige vacht. Afhankelijk van het type vacht hebben Teckels een verschillende verzorging. De langharige Teckels moeten om de twee weken geborsteld worden, terwijl Teckels met korte, rechte vachten om de paar maanden geborsteld moeten worden.

Karakter van de Teckel

Veel mensen kiezen voor een Teckel vanwege hun karakter. Deze liefhebbende honden zijn actief en ondeugend en hebben een sterk temperament. Ondanks hun kleine postuur zijn Teckels zeer zelfverzekerd en alert. Ze zijn ook erg betrouwbaar, vriendelijk en avontuurlijk. Ze zijn ook intelligent en leergierig; een Teckel is in staat om veel geavanceerde kunstjes en commando’s te leren.

Oorsprong van de Teckel

De oorsprong van de Teckel stamt uit Duitsland. De Honden teckel Club van Duitsland formeel erkend de Teckel rond 1898. Tegenvwoordig, het ras is erkend door de Raad van Beheer op Kynologisch gebied in Nederland. Teckels zijn vervoerd naar andere landen, waaronder Australië, Canada, Noorwegen, Zweden, de Verenigde Staten van Amerika, Groot-Brittannië en Indonesië, en steeds populairder.

Levensverwachting van de Teckel

De gemiddelde levensverwachting van de Teckel is tussen 10 en 17 jaar, afhankelijk van het type en het niveau van verzorging dat wordt gegeven. Teckels die een goede voeding en regelmatige beweging kunnen genieten, hebben meestal minder gezondheidsproblemen en worden meestal ouder dan de standaard levensverwachting.

Teckels zijn sterk en slim en hebben een liefdevol karakter. Ze zijn ideaal voor families of als éénpersoonshonden en hebben relatief hoge levensverwachtingen. Met de juiste zorg en liefde kunt u van uw Teckel genieten voor vele jaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *