TopDierenwinkels

De Staffordshire Bull Terriër is een middelgrote, krachtige, loyale en liefdevolle hond die erg populair is. Deze energieke hond is vriendelijk met kinderen, loopt het liefst samen met zijn baas en staat bekend om zijn vertrouwen in de mens. De Staffordshire Bull Terriër is bovendien geschikt voor alle leeftijden, van jong tot oud.

Grootte en Vacht

Staffordshire Bull Terriër

De Staffordshire Bull Terriër heeft een vrij kleine staat en weegt tussen de 15 en 20 kilogram. Hij kan een hoogte tussne de 37 en 41 centimeter bereiken. Door zijn gespierde bouw wordt hij vaak verward met andere honden die dit uiterlijk deelde, zoals de Rottweiler of de Bullmastiff. Ze hebben een compacte bouw en een korte, gladgeschoren, dikke vacht met een rode, gestroomde, zwarte of blauw-felle kleur.

Karakter

Door zijn gespierde bouw en stevige uiterlijk, kunnen mensen verkeerdelijk denken dat de Staffordshire Bull Terriër een agressieve hond is. Maar hij kan een geheel verschillend karakter hebben. Hoewel hij sterk en stoer lijkt, is hij eigenlijk een liefhebbende nat die enormaal goed luistert en de hele dag door begint te springen om aandacht te vragen. Ook is de Staffordshire Bull Terriër vriendelijk en energiek, wat hem een geweldige gezinshond maakt.

Oorsprong

De Staffordshire Bull Terriër is afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk en is een crossbreed van de Staffordshire Terrier, de Bulldog en verschillende terriërs. Het ras dateert al meer dan 200 jaar terug. In de 19e eeuw werden de Staffordshire Bull Terriërs gefokt vanwege hun grote kracht, waardoor ze werden gebruikt voor hondengevechten. Met de tijd werden ze echter steeds populairder en werden hun zachte karakters ontdekt, wat deze hond een geweldige gezinsverrijking maakte.

Levensverwachting

Deverwachte levensduur van de Staffordshire Bull Terriër is tussen 10 en 13 jaar. Hoewel er enige medische aandoeningen zijn waar ze aan kunnen lijden, zoals elke andere hond, kan dit hondenras ook langer leven als ze goed worden verzorgd.

Deze gepassioneerde, energieke en liefdevolle hond is echt een geweldig gezinslid en is dan ook ideaal voor familie’s die een hond willen die gezellig is, liefhebbend en sterk. Als je op zoek bent naar een middelgrote hond met het perfecte karakter, dan is de Staffordshire Bull Terriër de perfecte maat voor je.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *