TopDierenwinkels

Ben je op zoek naar een uniek hondenras? De Softcoated Wheaten Terriër is een bijzondere hond die voornamelijk bekend staat om zijn vacht!

Grootte en vacht van de Softcoated Wheaten Terriër

Softcoated Wheaten Terriër

Softcoated Wheaten Terriërs zijn gemiddeld genomen van middelbare grootte: het zijn meestal tussen de 40 en 45 centimeter hoog. Het is een atletisch gebouwde hond, maar hun gewicht doet niet onder voor hun omvang: Softcoated Wheaten Terriërs variëren tussen de 18 en 25 kilo.

Gezien hun naam is de vacht van deze hondenras een van hun meest opvallende kenmerken. Het is een glad, golvend, twee-laags tapijt van donkergouden of roestrode vezels, dat kan worden beschreven als zacht, veerkrachtig en sterk. Een Softcoated Wheaten Terriër heeft geen hooivacht- of schurftklachten, is zonder stukken en ziet er zacht uit, zelfs als hij gesekste is.

karakter en oorsprong van de Softcoated Wheaten Terriër

De Softcoated Wheaten Terriër is een erg liefdevolle, actieve en aandoenlijke hond, die graag deelneemt aan spelletjes. Zij hebben een sterke loyaliteit en vrolijke karakter en zijn gemakkelijk mee te nemen op lange wandelingen. Ondanks hun uiterlijke schoonheid heeft het ras een ondeugende kant, waardoor ze goed in de gaten moeten worden gehouden!

Softcoated Wheaten Terriërs zijn afkomstig uit Ierland waar zij worden gebruikt als herders, maar vooral als gezelschapshond. In de 19de eeuw werd het ras officieel erkend door de Engelse Kennel Club.

Levensverwachting van de Softcoated Wheaten Terriër

Gemiddeld genomen leven Softcoated Wheaten Terriërs tussen de 10 en 13 jaar. Ze zijn erg energiek en krachtig en ook als oudere honden houden ze ervan om te spelen en om actief bezig te zijn. Mensen die een Softcoated Wheaten Terriër als huisdier willen, moeten echter bewust zijn dat dit hondenras een kortere levensduur dan andere rassen heeft.

Als je op zoek bent naar een unieke, loyale metgezel, dan is de Softcoated Wheaten Terriër zeker het overwegen waard. Niet alleen heeft het een opvallende en prachtig uitziende vacht, maar deze kleine, energieke metgezel zal je leven zeker vullen met veel liefde en gezelligheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *