TopDierenwinkels

De Sloughi is een medium-grote, gehoorzame en kalme hond met een rustige karakter. Ze zijn zeer trouw en speels met kinderen in ruil voor liefdevolle aandacht. Dit prachtige hondenras heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 13e eeuw. De honden van het Sloughi ras staan bekend om hun atletische temperamenten, intelligentie, geduld en alertheid.

Uiterlijke kenmerken van de Sloughi

Sloughi

Sloughi’s hebben een middellange kop, watervaste vacht, droge platte oren, smalle wangen en een gerichte staart. Hun lichaam is lang en knokig, wat sterk doet denken aan hun korte vachtige benen met kromme poten. Ze zijn langer dan ze hoog zijn, met een gemiddelde schouderhoogte tussen de 61 en 71 centimeter, en een gewicht tussen de 25 en 45 pond. De vachtkleuren variëren van grijze tinten tot kastanjebruin. Sloughi’s hebben een tegelsvormig hoofd met uitpuilende wangen, lange droge platte oren, zwarte of beigekleurige ogen en een rechte staart. Hun dubbele, middellange vacht is dicht en glad, en vergt minimale verzorging.

Karakter en opvoeding

Sloughi’s zijn liefdevol, waakzaam, speels, energiek en vol vertrouwen, maar niet agressief. Ze zijn zeer intelligent, geduldig, alert, zelfverzekerd, en getalenteerde werkhonden. Sloughi’s kunnen worden opgevoed om een goede omgangston te behouden en een gehoorzaam, betrouwbaar huisdier te worden. Het is belangrijk dat hun training respectvol is en geduld heeft. Geef ze veel complimenten om de beste resultaten te behalen. Omdat ze intelligent, energiek en waaks worden, hebben ze veel oefening nodig. Sloughi’s hebben een natuurlijke neiging om te willen jagen, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de hond voldoende training krijgt, zodat hij in staat is om zijn instincten in bedwang te houden.

Oorsprong en levensverwachting

De Sloughi is een van de oudste hondenrassen ter wereld; het is afkomstig uit Noord-Afrika en de Middellandse Zee. Het ras is populair geworden in het Midden-Oosten, Spanje, Portugal en andere Europese landen. Sloughi’s hebben een gemiddelde levensverwachting van 11-13 jaar. Met goede voeding, routine oefening en regelmatige bezoeken aan het dierenarts, kunnen sommige Sloughi’s de leeftijd van 14-16 jaar bereiken.

Conclusie

De Sloughi is een prachtig hondenras met een rijke geschiedenis. Ze zijn zeer liefdevol met een rustig temperment en zijn zeer geschikt voor mensen met een actief leven. Met een uitstekende opvoeding en de juiste verzorging is de Sloughi in staat om een lange, gezonde en gelukkige levensduur te hebben. Als je op zoek bent naar een actieve gezelltijger die actief, slim en vol vertrouwen is, dan is de Sloughi misschien wel het perfecte ras voor jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *