TopDierenwinkels

De Sint-Bernard is ver buiten de grenzen van de Alpen bekend door verschillende films. Deze grote hond wordt ook wel de reuzenhond genoemd, niet alleen vanwege de enorme grootte, maar ook omdat hij bekend staat om zijn grote hartelijkheid. Tekenfilmfiguur Beethoven is een perfecte afspiegeling van de gemiddelde Sint-Bernard.

Grootte en Uiterlijk

Sint-Bernard

Sint-Bernards komen in verschillende kleuren voor, waaronder wit en bruin, maar ze zijn allemaal bedekt met een lange, dikke en waterdichte vacht. De kop is vierkant, met lange oren en donkere ogen, en een hond van dit ras heeft meestal een flink aantal rimpels op zijn gezicht. De gemiddelde reu is meer dan 70 cm hoog en de teven 65 cm. De kop is meestal ovaal en het lichaam heeft een robuust bouw.

Karakter

Sint-Bernards hebben een evenredig karakter. Ze zijn intelligent, trouw en goedmoedig. Ze zijn rustig in huis, maar zullen je nooit laten zitten als je eenmaal een band met ze hebt gesmeed. Een Sint-Bernard houdt van kinderen. Dit is een van de redenen waarom de rol van Beethoven zo perfect past in deze hond. De liefde en zorgzaamheid die hij altijd uitstraalde was echt.

Oorsprong

Sint-Bernards zijn afkomstig uit de Alpen. Volgens de legende is de oorsprong van dit ras te danken aan twee kloosterlingen, Bernhard van Menthone en Bernhard van Aosta. Ze waren afkomstig uit Zwitserland en Italië en combineerden verschillende hondenrassen om de Sint-Bernard te creëren. Ze werden beroemd omdat ze verdwaalde reizigers redde uit de sneeuw in de Alpen. Tot op de dag van vandaag zijn ze bekend als reddingshonden.

Levensduur

Je kunt van een Sint-Bernard genieten tot hij zo’n 10 tot 12 jaar oud is, wat voor zo’n grote hond een verrassend lange levensduur is. Slechte voeding, ongezonde levensstijl en onvoldoende lichaamsbeweging kunnen de levensduur aanzienlijk verminderen, dus een goede voeding en regelmatige lichaamsbeweging zijn essentieel voor een gezond en gelukkig leven voor uw hond.

Kortom, de Sint-Bernard staat bekend om zijn beleefde, liefhebbende en slimme aard. Een hond van dit ras is een goede bondgenoot die uw gezin jaren plezier kan schenken, vooral omdat ze een lange levensduur hebben. Als je op zoek bent naar een reusachtige hond die trouw en liefdevol is, dan is de Sint-Bernard de juiste keuze voor jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *